Kick Boks Dünya Şampiyonu Ve Kick Boks Milli Takım Baş Antrenörü Cemal Daştan İle Özel Röportaj!

Kick Boks Dünya Şampiyonu ve Kick Boks Milli Takım Baş Antrenörü Cemal Daştan Fenoreporter'dan Raif Akyüz'e dikkat çeken açıklamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Röportaj: Raif Akyüz

 

Kick Boks Dünya Şampiyonu ve Kick Boks Milli Takım Baş Antrenörü Cemal Daştan Fenoreporter'dan Raif Akyüz'e dikkat çeken açıklamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. Kick Boks Dünya Şampiyonu ve Kick Boks Milli Takım Baş Antrenörü Cemal Daştan Fenoreporter'dan Raif Akyüz'e dikkat çeken açıklamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

kick boks dunya sampiyonu ve milli takim bas antrenoru cemal dastan ile ozel roportaj

 

Cemal Daştan’ı tanıyarak röportajımıza başlayalım?

 

Merhaba ben Cemal Daştan 1972 Bayburt doğumluyum. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım. 1983 yılında uzakdoğu sporlarına başladım. Halen aktif olarak veteranlar kategorisinde dövüşüyorum ve 3 yıldır arka arkaya Dünya Şampiyonu oldum. Kickboks Milli Takım baş antrenörüyüm.

 

Dövüş sporlarına ilk olarak ne zaman ilgi duymaya başladınız?

 

8 yaşında dünyaca ünlü müslüman boksör Muhammed Ali’nin maçlarını izleyerek ilgi duymaya başladım. 1983 yılında karete sporuna başladım. 1990 yılına kadar devam ettim ve 1990 yılında kendi ilk özel spor salonumu açtım.

 

kick boks dunya sampiyonu ve milli takim bas antrenoru cemal dastan ile ozel roportaj

 

İlk olarak ne zaman milli takım antrenörü oldunuz ve milli takıma kaç tane sporcu verdiniz?

 

2012 yılında Ankara Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım antrenörü oldum ve 2016 yılında İspanya Avrupa Şampiyonası’na sporcu verdim. Bu şampiyonada sporcum Avrupa ikincisi oldu. 2017 yılında yine Macaristan Dünya Şampiyonası’nda sporcum, Dünya Şampiyonu oldu. 2018 İtalya Dünya Şampiyonası’nda sporcum yine Dünya Şampiyonu oldu ve aynı yıl Dünya Kupası ve Avrupa Kupası’na 2 tane sporcu gönderdim ve iki tane sporcum bir altın ve bir bronz madalya kazandı. Bayrağımızı dalgalandırdılar. 2021 Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na bir sporcu verdim. Dünya ve Avrupa Şampiyonu oldu. 2022 yılında Büyükler Avrupa ve Dünya Kupası’na 2 tane sporcu verdim. Biri Avrupa ikincisi diğeri ise Dünya Kupası Şampiyonu oldu. Son olarak 2023 yılında Avrupa Şampiyonası’na bir sporcumu gönderdim ve sporcum Avrupa ikincisi oldu.  2023 yılının 15 Kasım ve 24 Kasım arası, Portekiz’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na hem baş antrenör olarak hem de bir sporcumu yanıma alarak şampiyonaya katılacağım.

 

kick boks dunya sampiyonu ve milli takim bas antrenoru cemal dastan ile ozel roportaj

 

Kick Boks sporunun kendi içinde, kaç tane branş vardır hocam?

 

3 tanesi ring de yapılan ve 4 tanesi de tatami de yapılan yarım temas ve tam temas olmak üzere 7 tane branş vardır.

 

Her yaştan her insan Kick Boks sporu yapabilir mi?

 

Antremanlarımızı 5 yaş ile 55 yaş arası her birey katılabilir ve bu sporu kardio olarak ya da müsabık olarak yapabilir.

 

kick boks dunya sampiyonu ve milli takim bas antrenoru cemal dastan ile ozel roportaj

 

Neden Kick Boks sporu yapmalıyız ve bu sporun bize faydaları neler?

 

Öncelikle Kick Boks bir saldırı sporudur. En büyük özelliği insanın kendine olan güvenini kazanması ve dikkat dağınıklığının ortadan kalkmasını bununla beraber motivasyonunun yüksek derecede olması, buna bağlı olarak kilo alıp, kilo vermesi koordinasyonun en yüksek seviyede olmasıdır.

 

Sizden eğitim almak isteyen adaylar size nasıl ulaşabilir?

 

Spor kulübümüz Bağcılar Meydan’ın metro istasyonunun hemen bitişiğindedir. Cemaldastaan  sosyal medya hesabından bana ulaşabilirler.

 

Son olarak değerli okurlarımıza neler söylemek isterseniz?

 

Branş ayrımı yapmadan her hangi bir sporu hayat çerçevenizin içine alın, sporsuz hayat susuz ağaca benzer.