Kıbrıs Zafere Doğru Kemal Dereli Ahmet Kural Kimdir?

Kıbrıs Zafere Doğru Kemal Dereli Ahmet Kural kimdir? TMC Film imzalı ilk bölümü 1 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan, Kıbrıs'taki Türklerin mücadelesini anlatan TRT1'in sevilen dizisi Kıbrıs Zafere Doğru'da Kemal Dereli karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Ahmet Kural ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Ahmet Kural kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Kıbrıs Zafere Doğru Kemal Dereli Ahmet Kural kimdir? TMC Film imzalı ilk bölümü 1 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan, Kıbrıs'taki Türklerin mücadelesini anlatan TRT1'in sevilen dizisi Kıbrıs Zafere Doğru'da Kemal Dereli karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Ahmet Kural ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Ahmet Kural kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

kibris zafere dogru kemal dereli ahmet kural kimdir

 

 

Kıbrıs Zafere Doğru Kemal Dereli Ahmet Kural kimdir?

 

10 Kasım 1982 tarihinde Kütahya'da doğan Ahmet Kural aslen Ankaralıdır. Emniyet müdürü olan babası Mesut Kural’ın görev yeri olan Kütahya’da dünyaya geldi. Konservatuvarda okuyan ablası Pınar Kural’ın etkisiyle oyuncu olmaya karar verdi, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı.

 

İlkokuldan itibaren gülüp güldürmeyi çok sever, sık sık  Yasemin Yalçın ve Levent Kırca taklidi yapardı. Çok yaramaz olduğu ve diğer öğrencilerin konsantrasyonlarını bozduğu için öğretmeni onu annesine şikayet ederdi. “Çocukluktan bu zamana kaybettiklerim çok azdı, genelde kazanan oldum. Ama zor bir çocukluk yaşadım. Ankaralıyım, babam emekli emniyet müdürü. Görevi nedeniyle Kütahya’dayken dünyaya geldim. Sonra yine babamın mesleği yüzünden oradan ayrılıp Nevşehir’e geçtik. Körfez Savaşı sırasında da Silopi’de görevini yapıyordu. Çok zordu. Başka bir çocuk olsa psikolojik dengesi bozuk olabilirdi ama bunları birer birer atlattım. 11 senede 12 okul değiştirdim. Tam bir yere alıştım derken bir sonraki dönem başka bir yere giderdik. Bir bakıyorum Karaman’dayım, bir bakıyorum Denizli’de. Beni de herhalde gittiğim yöreler şekillendirdi.”

 

Güldürmeyi ve gülmeyi çok seviyor, biraz takıntılı, duygusal. “Her türlü şeye moralim bozulur. İnsanların yalan söylediklerini, riyakârlıklarını görünce üzülüyorum.” Hayatta en korktuğu şeylerin iftiraya uğramak ve hakkının yenmesi olarak belirtmiştir. Oyuncu olmasaydı müzisyen olmak istediğini söylemiştir. Hakkında en az bilinen özelliği ise doğum gününü tam tarihinde kutlamaz. “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünüyle aynı güne denk gelmesinden dolayı doğum günlerimi birkaç gün önce veya birkaç gün sonra kutlarım.”

 

Utangaç, sokakta yürürken tanınmaktan utanıp başını öne eğer. “Çok yakışıklı değilim. Çirkin bir adam da değilim. Eğer istersem çok çirkin bir adam da olabilirim. Hem de hiç makyaj kullanılmadan. Bir de kendimi iyi satarım.” En büyük mutluluk kaynağı ise ünlü komedyenlere benzetilmek. “Jim Carrey zaten dünya starı. Öztürk Serengil’e benzetilmekse gözlerimi dolduruyor. Gerçekten onur verici.”

 

Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu

 

Konya Selçuk Üniversitesi'nde Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitiren Kural, Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde master yaptı. Ardından Müjdat Gezen sanat merkezinde oyunculuk eğitimi aldı. Eğitimi sırasında Levent Kırca tarafından keşfedilince Levent Kırca Oya Başar tiyatrosuna dahil oldu. Eğitimi devam ederken Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’na girdi. Yüzlerce turneye çıktı. Turne ve tiyatro zamanında Fikrimin İnce Gülü dizisinde yer aldı. Ahmet Kural Diziye devam ederken TRT’deki Evimin Erkeği dizisinde Kapıcı Reco’yu canlandırdı.Gazi dizisinden teklif gelince birçok projeyi bırakmak zorunda kaldı. Gazi dizisiyle aynı yıl Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal’la beraber oynadı.Elde Var Hayat ve Üsküdar’a Giderken isimli yapımlarda da rol alan oyuncu, Çalgı Çengi filmi ile sükse yaptı ve İşler Güçler dizisi ile fenomen oldu..

 

2008 yılında “Güneşin Oğlu” adlı sinema filminde önemli isimlerle beraber oynadı.2010 yılında “Çalgı Çengi”  adlı sinema filminde Murat  Cemcir ile başrolleri paylaştı. Zamanla ayrılmaz ikili olan Ahmet Kural ve Murat Cemcir ”İşler Güçler “ dizisinden sonra beraber  “Düğün Dernek” filminde de rol aldı.Bu dizilerle Sadri Alışık Ödülleri - En iyi erkek oyuncu (komedi) (Düğün Dernek)  4. Antalya Televizyon Ödülleri - Komedi dizisi en iyi erkek oyuncu (İşler Güçler) ödüllerine layık görüldü.2014 tarihinde yayınlanan “Kardeş Payı” dizisinin başrolünü Murat Cemcir ve Seda Bakan ile paylaştı. 2015 yılının en çok izlenen filmi olan “Düğün Dernek 2: Sünnet” filminin başrollerini yine Murat Cemcir ile paylaştı.İlk filmde olduğu gibi yine senaristliğini ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği “Çalgı Çengi 2” filminde başrolleri Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Ayhan Taş ve Şinasi Yurtsever gibi isimlerle paylaştı.

 

1.73 boyundaki ünlü oyuncu 69 kilogram ve akrep burcudur.