Kemal KılıçdaroÄŸlu'ndan Genel BaÅŸkanlığı Bırakacak Mısınız Sorusuna Yanıt!

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu yaptığı açıklamada "Genel BaÅŸkanlığı bırakacak mısınız?" sorusuna yanıt verirken dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu yaptığı açıklamada "Genel BaÅŸkanlığı bırakacak mısınız?" sorusuna yanıt verirken dikkat çeken açıklamalar yaptı. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu yaptığı açıklamada "Genel BaÅŸkanlığı bırakacak mısınız?" sorusuna yanıt verirken dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Haberler’de yer alan habere göre; CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılamaması sonrası koltuÄŸu tehlikeye giren CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, verdiÄŸi bir röportajda kendisine yöneltilen "Genel baÅŸkanlığı bırakacak mısınız?" sorusuna "Ona parti karar verir tabi doÄŸal olarak" sözleriyle yanıt verdi.

 

Seçim sonrası sessizliÄŸini bozan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e verdiÄŸi röportajda çarpıcı deÄŸerlendirmelerde bulundu.

 

GÖREVÄ° BIRAKACAK MI?

 

CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından genel baÅŸkanlığı da sorgulanır hale gelen KılıçdaroÄŸlu, "Görevi bırakacak mısınız?" sorusuna "Ona parti karar verir tabi doÄŸal olarak" ÅŸeklinde yanıt verdi.

 

MYK ÜYELERÄ°NÄ°N Ä°STÄ°FASI

 

MYK üyelerinin istifa etmelerini yorumlayan KılıçdaroÄŸlu, "CHP Parti Meclisi üyeleri her seçimden sonra olduÄŸu gibi, bu seçim sonrası da doÄŸal olarak kendileri istifa dilekçelerini verdiler. Daha önceki seçimlerde de veriyorlardı. Bu partimizde geleneksel bir durum. Parti Meclimiz de bugün (Cumartesi) toplanacak. DoÄŸal olarak seçim sürecini konuÅŸacağız. MYK da arkadaÅŸlar görüÅŸlerini ifade ettiler. Partimizin seçim süreci, yapılan harcamalar ve diÄŸer konularla ilgili Merkez Yönetim Kurulu'ndaki arkadaÅŸlara bilgi verildi. Her konu bütün ayrıntılarıyla ele alındı, konuÅŸuldu. Onların soruları, görüÅŸleri alındı. Artılarımız eksilerimiz deÄŸerlendirildi" dedi.

 

"OLAÄžAN KURULTAYI YASALARA GÖRE YAPACAÄžIZ”

 

Partisinin olaÄŸan kurultayını seçim nedeniyle ertelediklerini hatırlatan KılıçdaroÄŸlu, bundan sonraki süreci ise ÅŸöyle anlattı: "OlaÄŸan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Ona da Parti Meclisimiz karar verecek. Bunun için hukukçu arkadaÅŸlarımız bir tarihlendirme yapıyor. O tarihlendirme içerisinde belli aÅŸamalarda ilçe, il kongreleri, sonra kurultay yapılacak. Belli bir süreç var ve o süreç içerisinde bunları tamamlayacağız."