Kedinizin Nefret Ettiği 3 Şey Nedir?

Çok ağır kokulardan son kullanım tarihi geçmiş yiyeceklere kadar kedileri sinirlendiren çok şey var. İşte en önemlilileri…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1-Yüksek tonda gürültü: Birden patlak veren güçlü bir gürültü herkesin yüreğini hoplatır. Ama biz insanların kalp atışları kısa sürede normale döner. Ancak bu süreç kedilerde çok daha uzun sürüyor ve inanılmaz bir stres ve anksiyete yaratıyor.

 

Kediler. Seslerin ve gürültülerin köpeklerin bile fark edemediği düşük frekanslarını algılıyor. Bu gürültünün nereden geldiğini ve neyin yol açtığını anlayamazsa, içgüdüsel olarak panikliyor.

 

Gürültü, müzik veya havai fişek gibi uzun sürerse kedi  saldırganlaşıyor, depresyona giriyor ve tüyleri dökülmeye başlıyor. Kedinin kendini huzurlu hissetmesi için yaşadığı mekanın sakin ve huzurlu olması gerekiyor.

 

2-Balon:  Yaş günlerinde, bayramlarda, dostlarla yemekte patlatılan balonlar… Ama bir de kedilere sorun! Bir kedi için balon, tehdit demek. Hele bir de gürültüyle patlatılırsa korku, stres demek.

 

Evet, kediler böcek, sinek veya fare gibi doğal tehditleri başarıyla savuşturabiliyorlar ama iş balon gibi yapay tehditlere gelince çaresiz kalıyorlar. Kediler kazanabilecekleri düelloyu göze alıyorlar, balon gibi yapay bir düşmanla karşılaştıklarında koşup kaçmaktan başka seçenekleri kalmıyor.

 

3-Su:  Kedilerin sudan nefret ettikleri biliniyor. Bazı bilim adamları bunu kedilerin evrimine bağlıyor. Kaplan, jaguar gibi büyük kediler bir çok su kaynağı sağlayan iklimlerde ortaya çıkarken evcil kediler daha kurak bölgeleri arşınlıyorlardı, o nedenle de geniş sulak alanlara seyrek olarak rastlıyorlardı. O nedenle kediler suya ve su birikintilerine hem kuşkuyla yaklaştılar ve mümkün olduğu kadar su kaynaklarından uzak durmaya çalıştılar.