'Katı Kişi' Sendromuna Yakalanan Celine Dion Kaslarını Kontrol Edemiyor İddiası!

Celine Dione ile ilgili haberler veya gelişmeler pek iç açıcı değil. Kızkardeşi Claudette Dion yaptığı açıklamada, “Bir çok hayranı onun için dua ediyor. Tanrıdan umut kesilmez” dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Celine Dion, “Stiff Person Sendromu” denilen “Katı kişi hastalığı”nın pençesinde kıvranıyor. Bir milyon kişide bir görülen bu sendromun belirtileri şöyle sayılıyor:

 

Göğüs kafesi, kol ve bacak kaslarında sertleşme ve kasılmalar, ağrılı kas spazmları, sese karşı duyarlılık, kayggı, aniden düşme, zamanla artan terleme, açık alan korkusu, fizikksel hareketlerde zorlanma, beden duruşunda bozulma, idrar tutamama, öz bakım eksikliği. İlerleyen dönemlerde hastalarda öne doğru eğik, kambur bir duruş gelişebiliyor. Hastalık daha da ilerledikçe yardım almadan yürümek imkansız hale geliyor ve sık sık düşmelerle karşılaşılıyor.

 

Celine Dion bir yıl önce “Çok seyrek görülen bir sinirsel bozukluğa yakalandığını”, o nedenle dünya genelinde bir çok konserini önce ertelemek, daha sonra da iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu.

 

Ağrılarına ve hastalığının tedavisine yoğunlaşmak için aylarca evine kapanan Dion geçen ay bir hokey maçına ve Katy Perry’nin konserine gitti.

 

Ancak çevresinden sızan haberler pek iç açıcı değil. Kızkardeşi Claudette Dion, “Çok çabalıyor ama kaslarını kontrol edemiyor” dedi, Kanadalı şarkıcının durumunu şöyle anlattı: “Elbette hem onun, hem de bizim rüyalarımızda sahnelere dönmesi umudunu taşıyoruz. Ama ne halde sahneye çıkacak? Bilmiyorum. Çünkü ses telleri aslında kas. Kalp de öyle. Ve Celine’in kasları kontrolden çıkmış durumda.”