Karın Duvarı Fıtıklarında Kapalı Yöntem Avantaj Sunuyor

İzmir Özel Sağlık Hastanesi GenelCerrahi Uzm. Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, ileri yaşta görülme sıklığı artan karın duvarı fıtıklarında erken tanı ve tedavinin önemli olduğunu söyledi.

 

Fiziksel muayene ve ultrasonla yapılan görüntülemenin ardından tanı konulduğunu belirten Op. Dr.Çavdaroğlu, kasık fıtığı, göbek fıtığı ve ameliyat yeri fıtıklarının Laparoskopik (kapalı) ve Robotik yöntemle tedavi edilebildiğini dile getirdi.

 

GENEL CERRAHİDE KARIN DUVARI FITIKLARI

 

Hastalık hakkında bilgi veren Op. Dr.Özgür Çavdaroğlu, "Kasık fıtığı, göbek fıtığı ve ameliyat yeri fıtığı, ileri yaş, doğuştan ya da karın içi basıncın artması gibi farklı nedenlerle ortaya çıkar. Bel fıtığı ile karıştırılmamalıdır. Bu fıtıklar, karın duvarında zayıflayan noktalardan, karın içinde bulunan bağırsakgibi organların dışarı çıkmasıyla oluşur. Eskiden karın içi fıtıkların tedavisinde açık ameliyat yöntemi kullanılıyordu.Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte bu hastalıkların tedavisinde Laparoskopik ve Robotik Cerrahi yöntemleri başarılı sonuçlar veriyor" diye konuştu.

 

TEKNOLOJİ HASTALARA AVANTAJ SAĞLIYOR

 

Karın duvarı fıtıkları tedavisinde kullanılan teknolojinin hastalara avantaj sağladığını kaydedenOp. Dr. Özgür Çavdaroğlu, şöyle devam etti: “Karın duvarı fıtıklarında TEP (karın zarının üzerinden yapılan) veTAP (karın içine girilerek yapılan) mikro invaziv ameliyatlar başarılı sonuçlar veriyor. TEP yönteminin zorluk derecesi yüksektir ve uzmanlık gerektirir. Bununla birlikte TEP yöntemi hastalığın nüks etme riskini de azaltır. Kapalı yöntemle hasta daha hızlı iyileşir, günlük yaşamına daha hızlı döner.Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar küçük kesi ile yapılır. Yara izi daha küçük olduğu için kozmetik anlamda da avantajlar sunar. Bu hastalık şüphesini taşıyanların erken evrede tedavi olabilmeleri için uzman hekime muayene olmaları önemlidir"



Etiketler: