Kalp Sağlığınızı Korumak İçin Elma Suyu Tüketin!

Yeni bir sıkma tekniği sayesinde araştırmacılar “Polifenol” açısından normal meyve suyuna göre 4 kat daha zengin elma suyu elde ettiler.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

(Not: Polifenol, bitkilerde, yani sebze ve meyvelerde bulunandoğal bileşimler, Antioksidan özellikleri olan bu bileşimler, hücreleri onararak vücuttaki hasarı azaltıyor. Savunma mekanizmalarını güçlendirerek bağışıklık sistemini destekliyor Beyin, cilt, kalp sağlığı, diyabet ve obezite kontrolü için fayda sağlıyor.)

 

“Polifenol”ü zenginleştirilmiş bu elma suyunun kan dolaşımını iyileştirdiği belirlendi,

 

Önce uyaralım: Meyve suyunu ölçülü tüketmek gerekiyor. Örneğin, çocuklar için günde yarım bardak yeterli. Ölçülü tüketilince kalp hastalıkları riskini azaltıyor. 20 araştırmaya dayanan “Nutrients” dergisinde yayınlanan makale bu sonucu verdi.

 

Almanya’da Frankfurt yakınlarındaki “Hochschule Geisenheim Üniversitesi” araştırmacıları daha etkili bir elma suyu elde etmek için yeni bir teknik denediler: “Bu yeni elma suyunun 150 mililitrelik bir bardağı ideal Polifenol desteğinin yüzed 50’sinden fazlasınısağlamaya yeterli” açıklaması yapıldı.

 

Peki, elmayı sıkmak için uygulanan bu yeni teknik nasıl bir şey? İşin özü şu: Spiral süzme filtresi kullanılıyor. Böylece meyve suyundaki besleyici maddelerin bozulmasının başlıca nedeni olan oksijen saf dışı bırakılmış oluyor. Böylece Polifenol açısından normal meyve suyuna göre 4 kat daha konsantre elma suyu elde ediliyor.



Etiketler: