Kahramanmaraş'ta 121. Saatte Gelen Yeni Mucize! 12 Şubat Mahallesi'nde Enkazda Menekşe İsminde Bayana Ulaşıldı!

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları ilerleyen saatlere rağmen devam ederken, Gaziantep'in 12 Şubat mahallesinde Azerbaycan Bulvarı'nda yer alan bir enkazda 121. saatte Menekşe isminde bir bayana enkazda sağ olarak ulaşıldığını söyledi. 

 

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları ilerleyen saatlere rağmen devam ederken, Gaziantep'in 12 Şubat mahallesinde Azerbaycan Bulvarı'nda yer alan bir enkazda 121. saatte Menekşe isminde bir bayana enkazda sağ olarak ulaşıldığını söyledi. Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları ilerleyen saatlere rağmen devam ederken, Gaziantep'in 12 Şubat mahallesinde Azerbaycan Bulvarı'nda yer alan bir enkazda 121. saatte Menekşe isminde bir bayana enkazda sağ olarak ulaşıldığını söyledi.  

 

gaziantep te 121. saatte menekse hanim enkazda sag olarak tespit edildi

 

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş'in haberine göre 121. saatte Menekşe isminde bir bayana enkazda sağ olarak ulaşıldı. Kahramanmaraş'ta 12 Şubat mahallesinde Azerbaycan Bulvarı’nda eksi 3 eksi 4 derece havada çalışmaların sürdüğünü belirten CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş, Menekşe isminde bir kadının enkaz altında sağ olarak tespit edildiğini belirtti.

 

gaziantep te 121. saatte menekse hanim enkazda sag olarak tespit edildi

 

Yapılan açıklamada enkaza battaniye istenirken, sedye hazırlandı ve ambulans hazır hale getirildi. Enkazda Menekşe Hanım'ın bulunduğu noktaya şuanda temiz hava verildiğini söyleyen Türkeş, herkesin umutlu bekleyişinin sürdüğünü söyledi.

 

gaziantep te 121. saatte menekse hanim enkazda sag olarak tespit edildi

 

Menekşe Hanım'ın bulunduğu enkazın 7 katlı bir binanın enkazı olduğu söylenirken, katların tamamen birbirine girdiğini söyledi. İnsanların enkazda hangi katta olduğunu bulabilmek için özel cihazların çalıştırıldığını söyleyen Türkeş, çalışmaların tüm titizliğiyle çalıştığını söyledi. 

 

gaziantep te 121. saatte menekse hanim enkazda sag olarak tespit edildi

 

Menekşe Hanım'ın 6 gündür enkazda sabit durmasından dolayı, sedyeye sıkı sıkıya bağlandığını ve ışık hassasiyeti ve ses hassasiyeti olduğu için ekiplerin herşeye dikkat edildiğini söyleyen Türkeş, Menekşe Hanım'ın enkazdan çıkarıldığını ve elden ele taşındığı bilgisini aktardı. 121. saatte üzeri bir battaniye ile sarılmış, sabitlenmiş bir şekilde enkazdan çıkarılan Menekşe Hanım'ın sağlıklı bir şekilde taşınarak ambulansa bindirildiği belirtildi. 

 

gaziantep te 121. saatte menekse hanim enkazda sag olarak tespit edildi

 

Ahmet Türkeş yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'ta 12 Şubat mahallesinde Azerbaycan Bulvarı'nda bilinmeyen bir apartmanda 121 saat süren bir çalışmada 121. saatte 70 yaşındaki Menekşe Tabaklı enkazdan sağ salim kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Ahmet Türkeş yaptığı açıklamada 6 gün sonra 121. saatte kurtarılan Menekşe Tabak'ın ekipleri ayakta boynunda bir tespih ile karşıladığını söylerken, enkazdan kendisinin emekleyerek çıktığı ortaya çıktı. Menekşe Hanım kurtarılmasının ardından ilk sorduğu sorunun oğlunun nerede olduğu olurken, ekiplerin bu soruya verecek bir yanıtı olmadığı belirtildi.