Kadınlarda Aşırı Saç Dökülmesi Nedenleri ve Tedavisi

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçtır. Güzelliğe önem veren kadınların saçları dökülüyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç dökülmesi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Kadınlarda saç dökülmesi çoğunlukla genetik nedenler sebebi ile olmaktadır. Genetik faktörler zamanla saçın incelip dökülmesine ve seyrekleşmesine neden olur. Eğer bu durumun önüne geçilmezse kelliğe kadar bile gidebilmektedir. Kadınlarda aşırı saç dökülmesi; demir eksikliği, stres, hormonal problemler, tiroit hormonu ile alakalı problemler, menapoz süreci, doğum kontrol hapları nedeni ile olabilmektedir. Bunun yanında saçın çok fazla işlem görmesi, boya, perma, fön gibi işlemlerde kadınların saçlarının dökülmesine neden olur.

 

Kadınlarda aşırı saç dökülmesi nedenleri nelerdir?

 

Kadınlarda meydana gelen saç dökülmeleri değişik sebepler ile olabilmektedir. Bu sebepler şu şekilde sıralanabilir; aşırı stres ve kaygı durumları, menapoz, hamilelik, hormonal dengesizlikler sebebi ile saç yapısının değişmesi. Kadınlarda meydana gelen saç dökülmeleri özellikle menapozdan sonra çok fazla artış gösterebilmektedir. Menapoz döneminde saçların güçsüzleşmesi, daha cansız görünmesi ve en önemlisi ciddi saç kayıpları meydana gelebilir. Böyle durumlar ile karşılaşan kadınlar postij ya da peruk ile durumu düzeltmeye çalışsalar da bunlar kalıcı yöntemler değildir. Kadınlarda yaşanan ve kelliğe kadar gidebilen saç dökülmelerinin önüne saç mezoterapisi ve PRP yöntemleri ile geçmek mümkündür. Kadınlar dış görünüşlerine erkeklere oranla daha fazla dikkat eder.

 

Kadınlarda aşırı saç dökülmesi belirtileri nelerdir?

 

Kadınlardaki saç dökülmeleri 3 sınıfa ayrılmaktadır. Bu sınıflandırma Ludwig sınıflandırması ismi ile bilinir. İlk sınıflandırmada meydana gelen saç dökülmelerinde saçlardaki azalmaları kamufle etmek mümkündür. İkinci sınıflandırmada özellikle orta hat bölgesinde azalmalar meydana gelmektedir. Üçüncü sınıflandırmada ise çok yoğun bir şekilde saç dökülmesi olur. Özellikle saç derisinin tepe kısmında boşluklar gözle görülür bir şekildedir.

 

Kadınlarda aşırı saç dökülmesi tedavi yöntemleri nelerdir?

 

Saçların aşırı dökülmesini önlemek için farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Bu yöntemlerden bir tanesi ilaç takviyesidir. Hekim kontrolünde kullanılan bu ilaçlar saç dökülmelerinin önüne geçebilmektedir. Ancak bu yöntemde saçın üst kısımlarında meydana gelen saç kayıpları için bir şey yapmak mümkün değildir. Daha çok mevcut saçı güçlendirmek amacı ile kullanılmaktadır. Saç Mezoterapisi yöntemi saç dökülmelerinde en sık kullanılan ve en etkili olan yöntemdir. Bu yöntemde saçın sağlıklı bir şekilde uzaması için vitaminler ve mineraller mikro iğneler yardımı ile saç derisine enjekte edilmektedir. Bu yöntem çoğunlukla 5-10 seans uygulanmaktadır. Etkileri de hızlı bir şekilde görülmektedir. PRP yöntemi de saç dökülmelerinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde hastanın kendi kanı alınır ve bu kan bir takım işlemlere tabi tutulur. Sonrasında ise saç dökülmelerinin yaşandığı kısma enjekte edilir. Özellikle genetik sebepler nedeni ile meydana gelen dökülmelerde çok etkilidir.

 

Kadınlarda saç dökülmelerine ne iyi gelir ve nasıl önlenir?

 

Her şeyden önce stres saç dökülmelerini tetikleyen en önemli unsurlardan biridir. Bu sebeple mümkün olduğunca stresten uzak durmak gerekir. Bununla birlikte dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı oluşturulmalıdır. Saçların dökülmesini önlemek için kullanılan şampuanların da saç tipine uygun olarak seçilmesi gerekir. Saçların sık bir şekilde yıkanması da saç dökülmelerini tetikler. Bu sebeple saçlar sık sık değil belirli aralıklar ile yıkanmalıdır.

 


Etiketler: