Kadının Gücü Var Etkinlikleri Başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla kentte 11 Aralık’a kadar sürecek ücretsiz bir dizi etkinlik düzenleyecek.

 

 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 25 Kasım 1999 kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu ile ilan edilen gündür. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler" şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürüldüler. Her yıl bu tarihte, dünyanın hemen her yerinde eş zamanlı etkinliklerle toplumun dikkati kadına şiddet konusuna çekiliyor.

 

Kadınları güçlendirmeyi hedefliyor 

 

İBB de kadınların yerel hayatta karşılaştıkları zorluklara ve engellere dikkat çekmek ve çözüm üretmek için 25 Kasım kapsamında  Prof. Dr. Nuran Yıldız, Ceyda Düvenci, Ece Sükan, Ece Üner, Ayşegül Aldinç, Nefise Karatay, Gonca Vuslateri, Nilgün Belgün, Asuman Dabak, Pelin Batu, Başak Cankeş, Canan Anderson, Cansu Canan, Ayşe Sucu, Aylin Aslım, Aslı Şafak, Suzan Kardeş, Ziynet Sali, Aydilge, Gökçe, Şenay Lambaoğlu, Hale Caneroğlu, Atiye, Tuğba Yurt, Aynur Aydın, Hande Ünsal, Ece Mumay, Yeşim Salkım, Yonca Evcimik, Zeynep Başkan, Ezgi Eyüboğlu, Tuğçe Kandemir ve daha pek çok ünlü ismin katılacağı toplam 155 etkinlik düzenliyor.

 

Toplumun her kesiminden  kadınlara hitap eden etkinlikler  arasında ‘Öz Savunma Atölyesi’, ‘Sanatla Terapi Atölyeleri’, ‘Yaratıcı Drama Atölyeleri’, ‘İstanbul Vakfı ile Büyüt Hayallerini’, psikologlar eşliğinde ‘Kendini İyi Hisset’, ünlü isimlerle ‘İki Lafın Beli’ söyleşileri, kadın sağlığıyla ilgili bilgiler, kadın müzisyenlerin yer aldığı konserler, kadın temalı tiyatro oyunları ve sinema filmleri, medya ve edebiyat dünyasından kadın gazeteci ve yazarlarla söyleşiler yer alıyor. 

 

‘Öz Savunma Atölyesi’, ‘Sanatla Terapi Atölyeleri’, ‘Yaratıcı Drama Atölyeleri’, ‘İstanbul Vakfı ile Büyüt Hayallerini’, psikologlar eşliğinde ‘Kendini İyi Hisset’, ünlü isimlerle ‘İki Lafın Beli’ söyleşileri, kadın sağlığıyla ilgili bilgiler, kadın müzisyenlerin yer aldığı konserler, kadın temalı tiyatro oyunları ve sinema filmleri, medya ve edebiyat dünyasından kadın gazeteci ve yazarlarla söyleşiler yer alıyor. 

 

25 Kasım-11 Aralık tarihleri arasında İBB kültür merkezlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek  etkinliklere İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir