Kadın Cinayetlerinin Önüne Geçecek Sosyal Sorumluluk Projesi United Türkiye!

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için Ordu halkı "United Türkiye" isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. 

 

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için Ordu halkı "United Türkiye" isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Önceki gün nedensiz yere bıçaklanarak öldürülen balerin Ceren Özdemir cinayeti sonrası bundan sonraki olayları önlemek için sosyal sorumluluk projesi üretmek isteyen Ordu'lu gençler, "United Türkiye" isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattılar. 

 

United Türkiye nedir? Nasıl çalışacak? 

 

Mobil uygulama üzerinden konum bazlı çalışacak "United Türkiye" ağı ile kadınların korktuklarına, başlarına birşey geleceklerini hissettikleri anda cep telefonundan uygulama konum atacaklar ve kendilerine en yakın United Güvenli Bölge işyerleri haritası ortaya çıkacak ve yakındaki üyeler yardıma muhtaç kadınların yardımına koşacak. 

 

Şuan için Ordu'da bu ağa üye olmak isteyen işyeri sayısı 170'i geçerken, projeyi anlatan sunumlar ve afişler hazırlanmaya başlandı. Projeyi Twitter sayfasından destekleyen ünlü şarkıcı Gökhan Özoğuz, "Ülkemizin dört bir yanında bu oluşumlara ihtiyarcımız var! Bu olaylara yeltenenlere göz açtırmamak bizim elimizde. " ifadelerini kullanırken, bu proje şimdiden sosyal medyada yoğun destek gördü. 

 

İşte o projenin detayları..