Kabine Bugün Toplanıyor! Gündem Ekonomi Ve Zamlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kabine bugün toplanmaya hazırlanırken gündemde gençlere vergisiz telefon, ekonomide yaşanan gelişmeler ve zamlar olacak. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kabine bugün toplanmaya hazırlanırken gündemde gençlere vergisiz telefon, ekonomide yaşanan gelişmeler ve zamlar olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kabine bugün toplanmaya hazırlanırken gündemde gençlere vergisiz telefon, ekonomide yaşanan gelişmeler ve zamlar olacak. 

 

T24'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, iç ve dış politikadaki gelişmeler ile ekonomi, yine sıcak başlıklar olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te başlayacak toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve Rusya’nın tek taraflı çekildiği tahıl koridorunun yeniden canlandırılmasına ilişkin atılacak adımlar ele alınacak. Erdoğan’ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile bu ay sonu planlanan görüşmesi de toplantıda konuşulacak. KKTC’de Pile-Yiğitler yol yapım çalışmalarını engelleyen BM Barış Güçleri ile yaşanan gerilim de gündemde. Bölgede yaşanan olayların detaylı bir şekilde toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

 

Ekonomik gelişmeler

 

Kabine toplantısında, Türkiye’ye daha fazla yabancı yatırımcı çekebilmek için atılacak adımlar ve enflasyon rakamları çerçevesinde alınabilecek ek tedbirler masada olacak. Eylül'de açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’daki son çalışmaların değerlendirileceği toplantıda, vergi sisteminin modernize edilmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 döneminde alacakları maaşı belirleyecek kamu toplu sözleşmesi görüşmelerindeki son duruma ilişkin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kabine üyelerini bilgilendirecek.

 

Gençlere vergisiz telefon

 

Toplantıda, seçim döneminde gençlere verilen ücretsiz internet, vergisiz telefon ve bilgisayar vaatlerindeki son gelişmeler de ele alınacak.