Joe Biden Japonya Başbakanı İle Birlikte Açıkladı! 'Askeri İşbirliğimiz Derinleşecek!'

Amerika Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile ortak basın toplantısı düzenlerken askeri alanda Japonya ile işbirliklerini derinleştireceklerini açıkladı. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

CBS'in haberine göre; Amerika Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile ortak basın toplantısı düzenlerken askeri alanda Japonya ile işbirliklerini derinleştireceklerini açıkladı. 

 

Joe Biden Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile düzenlediği ortak basın toplantısında Amerika, Avustralya ve Japonya'nın ortak hava savunma sistemi birliği kuracaklarını söylerken şu ifadeleri kullandı: 

 

"Birlikte ülkelerimiz ortak savunma sistemi konusunda işbirliği için önemli bir kaç adım attık. Birlikte emir ve komuta zincirini modernize ediyoruz. Ordumuzun birlikte tam uyum içinde çalışabilmesi için sistemlerimizi modernize edip güncelliyoruz. Önümüzdeki dönemde ordularımız tam bir uyum içinde çalışacak bunun için gereken her türlü operasyonu yapıyoruz. Bu şimdiye kadar yaptığımız en önemli işbirliği. Buradan açıklamaktan mutluluk duyuyorum ki Japonya, Amerika ve Avustralya olarak ortak savunma ve hava savunma sistemini oluşturuyoruz."