Japonya Füze Yakıtı Olarak İnek Dışkısı Kullanmaya Başladı!

Japonya’da ülkenin ilk casus uydularından birini taşıyan “H-2A” füzesi, Tokyo’nun güneyindeki Tanegashima uzay üssünden fırlatıldı. Füze yakıt olarak sadece inek dışkısı kullanıyordu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İnek dışkısının ürettiği enerjinin biriktirilmesiyle fırlatılan füzenin motoru ufuk boyunca mavi ve sarı bir alev püskürterek birkaç saniyede 10 metre kadar yükseldi.

 

Deney için gerekli sıvı “Biometan”, iki yerel süt üreticisinin ineklerinden sağlandı. Japın “Interstellar Technologies” şirketinin patronu Takahiro Inagawa, “Bu deneyi sadece çevreye zararlı olmadığı için değil, aynı zamanda yerel olarak üretilebildiği ve son derece rantabl olduğu olduğu için gerçekleştirdik. Gerçekten çok temiz ve çok güçlü bir yakıt bu” dedi.

 

Yerel süt üreticilerinin ineklerinin dışkısıyla üretilen bu yakıtla ilgili olarak, Japon “Interstellar Technologies” şirketinin patronu Takahiro Inagawa, “Bu yakıtı sadece çevre için iyi olduğu için değil, aynı zamanda yerel olarak üretilebildiği, çok rantabl olduğu, çok temiz olduğu ve çok üçlü olduğu için üretiyoruz” dedi.

 

Füzenin yakıtını üretebilmek için 900 ineğin dışkısı kullanıldı.