Japonya'da Yüzbinlerce Ölü Balık Karaya Vurdu!

Japonya kıyılarında bir çevre felaketi yaÅŸanıyor. Ülkenin kuzeyideki Hokkaido adasındaki sahil ÅŸehri Hokodat’ta kıyıya 1.200 ton sardalya ve uskumru cesedi vurdu. FotoÄŸraflarda ve videolarda kıyının bir baÅŸtan öbürüne ölü deniz canlılarıyla kaplanmış görüntüleri dehÅŸet uyandırdı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Birkaç yüz kilometre güneydeki Nakiri plajlarında da benzer görüntülerle karşılaşıldı. Bölgenin bir balıkçısı, “Hayatımda hiç böyle bir ÅŸey görmedim” dedi. Deniz canlılarındaki bu katliamla ilgili olarak çeÅŸitli varsayımlar öne sürülüyor.

 

Ä°lk görüÅŸe göre, “Termik ÅŸok”, yani balık sürülerinin göçü sırasında birden ortaya çıkan ısı deÄŸiÅŸikliÄŸi, sürülerin yoÄŸunluÄŸu nedeniyle oksijen eksikliÄŸi veya avcı bir grubun saldırısından kaçmak isterken karaya vurmuÅŸ olmaları sayılıyor.

 

Ancak bir baÅŸka olasılık doÄŸrulanırsa, Tokyo Hükümeti’nin başı ciddi ÅŸekilde aÄŸrıyabilir: FukuÅŸima nükleer santralinin radyoaktif sularının birkaç ay önce denize bırakılmasının yol açtığı etkiler. Japon Hükümeti bu iddiayı kesin bir dille reddediyor.