Japonya'da Bu Eti Yemek İçin 43 Yıl Sıra Beklemek Gerekiyor!

Şöyle 100 gram kadar Kobe sığırından hazırlanmış kuşbaşı ete veya bir parça bonfileye sahip olmak için 43 yıl bekleyebilir misiniz? Japonya’nın batısındaki Takasago kentindeki atadan kasap Asahiya’dan bu bir parça eti alabilmek için, evet!

 

Bu kasapta müşteriler nasıl neredeyse bir ömür diyebileceğimiz kadar uzun bekleme süresini göze alabiliyorlar? Kobe sığırından et üretimi İkinci Dünya Savaşı’nın hemen sonrasında başladı ama onu meşhur eden internet oldu. Kasap dükkanının kurucusunun torununun çocuğu olan günümüzdeki işletmecisi Shigeru Nitta, 2022’de yaptığı ilk açıklamada, ete erişmek için bekleme süresinin “Sadece” 30 yıl olduğunu söylemişti!

 

Shigeru Nitta, çocukluğundan itibaren sığır yetiştirdikleri çiftliklerini ve sığırlarının açık artırmayla satışını babasıyla birlikte izleyip mesleği öğrendi. 1999’da ürünlerini satmak internette bir butik oluşturdu. Ve talep patladı: Siparişleri yerine getirme süresi önce 5 yıla çıktı, sonra 10 yıla, sonra, 15, sonra 20… Derken bugün 43 yıla dayandı.