İzmir'de Gaziemir Ve Buca'yı Etkileyen Yangınlar Kontrol Altına Alındı!

İzmir’de Perşembe günü çıkan ve üç ilçede etkili olan yangınlara gece boyunca müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bu bölgedeki tüm yangınların kontrol altına duyurdu.

 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Buca ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangın Gaziemir’i de yayılarak yerleşim yerlerini tehdit eder hale geldi. Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç, Fatih ve Hürriyet mahallelerinde siviller de alevlerin evlere yayılmasını engellemek için mücadele etti. Bazı noktalarda alevlerin evlere 100 metre yaklaştığı kaydediliyor. Bölgede arıcılık yapan çiftçiler çok sayıda kovanlarını kaybettiklerini söylüyor.

 

Sarnıç Mahallesi'nde bir koyun sürüsünün alevler arasında kalması da güçlükle engellendi. Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da alevlerin yerleşim yerlerine yayılmasını engellemek için farklı noktalara sevkedildi. İzmir havalimanı da yoğun duman nedeniyle bir süre kapatıldı. Pegasus havayolları bazı uçuşlarının Bodrum’a yöneltildiğini duyurdu.

 

Bu bölgedeki karanlığın çöktükten sonra da gece görüş kabiliyeti olan helikopterlerle müdahale edildi. Toplam 7 uçak ve 23 helikopterin söndürme çalışmalarına katıldığı aktarıldı. Perşembe günü çıkan ve 2 binin üzerinde orman görevlisinin yönlendirildiği yangın Cuma günü kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mücadele sırasında alevlerin arasında kalanların olmasına rağmen herhangi bir ölüm yaşanmadığını söyledi. Yetkililer İzmir yangınının 38 derecelik sıcaklığa ek olarak düşük nem ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayıldığını kaydediyor. Bu bölgede sıcaklıklar hafta sonu 40 derecenin üzerine çıkacak.