İzel Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

İzel kimdir? 90'lara damga vuran şarkılarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü şarkıcı İzel ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki İzel kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

İzel kimdir? 90'lara damga vuran şarkılarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü şarkıcı İzel ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı İzel ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki İzel kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

izel kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

İzel kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? 

 

İzel kimdir? İzel, 29 Nisan 1969 tarihinde Yalova'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarından mezun oldu, üç telli kemençe eğitimi aldı. Okul ve cemiyet korolarında yer aldı. Müzik dünyasına 1987 yılında Maksim Gazinosu'nda solistlerin arkasında kemençe çalarak adım attı. İzel, 29 Nisan 1969 tarihinde Yalova'da dünyaya gelmiştir. Tam adı İzel Çeliköz'dür. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu, üç telli kemençe eğitimi aldı. Okul ve cemiyet korolarında yer alan İzel, müzik dünyasına 1987 yılında Maksim Gazinosu’nda solistlerin arkasında kemençe çalarak adım attı. 1991 senesinde, İtalya’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye'yi İki Dakika adlı şarkı ile temsil eden İzel, Grup Vitamin’in 1990-1991 arasındaki ilk kadrosunda yer aldı ve grubun ilk albümünde bulunan “Bol Vitamin”, “Bir Derste” ve “Özgün Müzik” şarkılarına vokal yaptı. 1991 yılının sonlarına doğru üç tane üniversite öğrencisi (İzel-Çelik-Ercan), Ajda Pekkan’la Almanya’ya ön grup olarak turneye çıktı. Üç genç, ülkelerine döndüklerinde bir anda ünlü oldu. Duruma bakıp bir albüm yaptılar. Albüm bir milyon barajını aşmayı başardı. Çelik Erişçi'nin gruptan ayrılmasının ardından, İzel ve Ercan Saatçi bir albüm daha yaptı. 1994 senesinde Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda Burak Kut, Ercan Saatçi, Ferda Anıl Yarkın, Hakan Peker ve Seden Gürel’le beraber seslendirdiği ve müziğini yaptığı Biz Hep Böyleyiz şarkısıyla birincilik ödülünün sahibi oldu. İzel’in ilk solo albümü Adak, 1995 yılında piyasaya çıktı. Albümde yer alan Hasretim’le büyük çıkış yapan İzel, “Ah Yandım” ve “Yakışıklım” adlı ait parçalarıyla aynı yıl, Altın Kelebek ve MGD'de En İyi Kadın Pop Sanatçısı ödüllerinin sahibi oldu.



Etiketler: