Ä°YÄ° Partili Cihan Paçacı'dan ErÅŸan Åžen'in Adaylık Çıkışı Ä°le Ä°lgili Açıklama!

Ä°YÄ° Parti Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Cihan Paçacı dün gece televizyonda yaptığı CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı açıklamasıyla gündem olan Prof. Dr. Ersan Åžen ile ilgili açıklama geldi. 

 

Ä°YÄ° Parti Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Cihan Paçacı dün gece televizyonda yaptığı CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı açıklamasıyla gündem olan Prof. Dr. Ersan Åžen ile ilgili açıklama geldi. Ä°YÄ° Parti Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Cihan Paçacı dün gece televizyonda yaptığı CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı açıklamasıyla gündem olan Prof. Dr. Ersan Åžen ile ilgili açıklama geldi. 

 

Cumhuriyet'te yer alan haberde Ä°YÄ° Parti Sözcüsü KürÅŸad Zorlu sosyal medya hesabından, cumhurbaÅŸkanı adaylığını açıklayan Ersan Åžen'in, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener ile görüÅŸtüÄŸünü ve AkÅŸener ile Åžen'in istiÅŸare amacıyla bir araya geleceÄŸini duyurdu. Ä°YÄ° Parti Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Cihan Paçacı, ise “Sadece televizyonda izledik, bir görüÅŸmemiz olmadı” dedi. Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener'in adaylık için ABB BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ ve Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na çaÄŸrı yapmasının ardından yaÅŸanan siyasi hareketlilik sürüyor. Hukukçu Prof. Dr. Ersan Åžen, katıldığı bir canlı yayında Ä°YÄ° Parti'den kendisine cumhurbaÅŸkanı adaylığı teklifi gelmesi durumunda aday olabileceÄŸini söyledi. Åžen, bunun üzerine, Ä°YÄ° Parti lideri AkÅŸener'in kendisini aradığını ve hafta içinde bir görüÅŸme yapabileceklerini açıkladı.

 

Ä°YÄ° Parti Sözcüsü KürÅŸad Zorlu da görüÅŸmeyi doÄŸruladı. Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cumhurbaÅŸkanı adaylığını açıklayan Ersan Åžen'in, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener ile görüÅŸtüÄŸünü ve AkÅŸener ile Åžen'in istiÅŸare amacıyla bir araya geleceÄŸini duyurdu.

 

Zorlu, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

 

"Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Åžen’in partimiz hakkında ortaya koyduÄŸu kıymetli deÄŸerlendirmeler sebebiyle Genel BaÅŸkanımız kendisini arayarak teÅŸekkür etmiÅŸ ve istiÅŸare amacıyla görüÅŸmeye davet etmiÅŸtir.”

 

CÄ°HAN PAÇACI: GÖRÜÅžMEMÄ°Z OLMADI

 

Sabah saatlerinde Ä°YÄ° Parti Genel Merkezi’ne gelen Ä°YÄ° Parti Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Cihan Paçacı, konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Paçacı, Ersan Åžen’in CumhurbaÅŸkanı adayı gösterilmesine iliÅŸkin, “Henüz bir ÅŸey bilmiyoruz. Sadece televizyonda izledik. Bir görüÅŸmemiz olmadı” ifadelerini kullandı.

 

Cihan Paçacı, 26 Ocak'ta altılı masanın adayı ile ilgili bir gazeteciye demeç vermesiyle çıkan polemik sebebiyle Ä°YÄ° Parti Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanlığı görevinden istifa etmiÅŸti. Paçacı, 3 Mart tarihinde görevine tekrar getirilmiÅŸti.