İtalyan Moda Devi Roberto Cavalli Hayatını Kaybetti!

İtalya’nın önde gelen moda tasarımcılarından Roberto Cavalli 83 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir hasta olan Cavalli, Florensa’daki evinde son nefesini verdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Cavalli, 1970’lerde kreasyonlarının Sophia Loren ve Brigitte Bardot tarafından giyilmesiyle üne kavuştu. Ferrari arabalara, atlara, kalın sigarlara ve bronzlaşmış omuzlarını gösteren açık yakalı gömlekleriyle bilinen Cavalli, o dönemde basının en gözde figürlerinden biri oldu.

 

Ancak 1980’lerde ünü biraz gölgelendi. Çünkü onun bol aksesuarlı ve zengin tasarımlı kreasyonları gözden düştü. Zira artık minimalist moda akımı başlamıştı. 1990’ların ortalarında yeniden zirveye çıktı. Hayvan desenli, kristallerle süslü elbiseleri, deri ceketleri ve rengi solmuş ve buruşuk jean’leri moda oldu. Kreasyonlarını artık Madonna, Nami Campbelle, Spice Girls gibi yeni ünlüler taşıyordu.

 

2005’te Playboy’un tavşan kızlarının yeni üniformalarını hazırlama işi ona verildi. Moda evinin yönetimini 2015’te Peter Duncas’a, daha sonra da Paul Surridge’ye emanet etti.