İtalya'nın Simge Tatil Beldesi Portofino'da Klimalara Savaş Açıldı!

Jet sosyetenin vazgeçilmez adresi olan İtalya’nın turistik köyü Portofino’da belediye klima cihazlarına savaş açtı. Gerekçesi: Adanın doğal güzelliğini bozuyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Portofino dünyanın en eski doğal parklarından biri. Bu statüsü 1935 yılında ilan edildi. Birkaç yıl öncesine kadar Portofino’da mekanlara klima takmak yasaktı. Ancak yazlar giderek daha sıcak hale gelince, kurallar ve yasaklar gevşetildi. Ancak bir şartla: Klima taktırmak isteyen ev ve mekan sahipleri önceden izin alacaklar ve Portofilo’nun doğal dekorunu bozmayacak şekilde monte edeceklerdi.

 

O zamandan beri polis evlerin teraslarından taşan klimaları tespit etmek için köyün daracık sokaklarında devriye geziyor. Ocak ve Mayıs ayları arasında çeşitli çatı ve teraslarda kuralları çiğneyecek şekilde takılmış 22 klima söküldü. Haziran ayında buna 15 klima daha eklendi.

 

Portofino Belediye Başkanı Matteo Viacava, “Elbette bugün hepimiz klimaya bağımlıyız. Ancak Portofino doğal koruma alanı, o nedenle uyulması gereken kurallar var” diyor. Portofino’da hava ısındıkça, komşular arasındaki ilişkiler de bozuluyor: Herkes birbirini ihbar etmeye başladı. Klima taktıranlardan bazıları, polisten ve komşularından gizlemek için doğal ortama uygun renklere boyadılar. Kuralları çiğneyenlere kesilen ceza az-buz değil: 43 bin Euro!



Etiketler: