İtalya'da Sadece Bir Kentte Hazırlanan Pizza Katı Yumurtalı Ve Mayonezli Pizza Margarita!

İtalya’nın doğusundaki Pesaro kentinde dilimlenmiş katı yumurta ve bol miktar mayonezle pizza margerita geliştirildi. “Rossini” adı verilen bu pizza kentin kendine özgü pizza markası haline geldi. Ancak İtalya’nın diğer kentleri tarafından ağır şekilde eleştirilip reddediliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Pesaro’nun gastronomik kültünün temelinde Rossini pizzası var. O kadar ki, sabah kahvaltıda bile ondan yeniyor. Rossini pizzası 1960’larda kentteki Montesi adlı bir barda doğdu. Başlangıçta şarap yanında aperatif olarak düşünülmüştü. Pizza adını nereden alıyor? Cevap: 1792-1898 yılları arasında yaşamış Pesaro asıllı İtalyan kompozitör Gioachino Rossini’den. Damak zevki çok güçlü olan ve çok iyi yemek hazırlayan Rossini, mutfağa girince çıkmak bilmezdi. Bir çok yemek de icat etmişti. Örneğin, domates, mantar, trüf mantarı, çiğ jambon, krema ve şampanya ile hazırlanan makarna. Zaten bu yemek onun adını taşıyor: “Maccheroni alla Rossini”.

 

Pizza Rossini son yıllarda o kadar önemli hale geldi ki, Pesaro kentinin kimliğinin bir parçası oldu ve çeşitli varyantları geliştirildi. Hatta kentteki sayısız pizzacının her biri, pizzanın üstünü kendi amblemlerine göre şekillendirilmiş mayonezle süslemeye başladılar.



Etiketler: