İtalya'da Belediye Başkanı Kilo Vermek İçin Yürüyüşe Başladı! Halktan 100 Kişi Kendisine Katıldı!

İtalya’nın kuzeyindeki küçük Valdobiadene kasabasının Belediye Başkanı Luciano Fregonese, geçen Haziran’daki yerel seçimler sırasında ilginç bir vaatte bulundu: “Seçilirsem haftada bir gün 5,5 kilometre yürüyeceğim.”

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Seçildi. Üçüncü kez olarak. Ve sözünü tuttu: Her Perşembe sabahı 5,5 kilometre yürüyor.

 

İlginç olan kasaba halkından her hafta giderek daha fazla kişi bu yürüyüşte ona eşlik etmeye başladı.

 

Aslında her şey, kasabada duvara yazılan bir sloganla başladı: “Şişko başkan!”

 

Fregonese bu protestonun kendisini rahatsız etmediğini, tam tersine zayıflamak için bir şeyler yapma arayışına yönelttiğini açıkladı.

 

Belediye başkanlığı görevine seçilmeden önce son derece sportif biri olduğunu anlatan 47 yaşındaki Fregonese, son zamanlarda sağlık sorunlarının ortaya çıktığını belirtti: Yürüme ve soluk alıp-verme zorluğu, diz ve sırt ağrıları gibi…

 

Yakınları ona kilo vermeyi seçim vaadi yapmasını tavsiye ettiler. Strateji tuttu; çünkü yüzde 67 oyla yeniden seçildi.

 

Seçim vaadini yerine getirmek için, her Perşembe günü kasaba halkıyla birlikte yürüyüş yapmaya karar verdi. Kasabada 10 bin kişi yaşıyor.

 

5,5 kilometre yürüyüş sırasında 250 metre tırmanış da var. Belediye Başkanı’na 3 hafta önceki ilk ürüyüşünde 45 kişi eşlik etti, ikinci hafta bu sayı 113’e çıktı, üçüncü hafta ise 152’ye. Bu 152 kişiye 12 köpeği de eklemek gerekiyor.

 

Başkan her yürüyüşten sonra birkaç fotoğrafı Instagram hesabından paylaşıyor ve bir sonraki yürüyüş için buluşma yerini bildiriyor.

 

Fregonese bu haftalık yürüyüşün sadece kasları uyarmakla ve kilo verdirmekle kalmadığını, ayrıca yol boyunca halkla iç içe olduğu için belediyeye şikayet veya bir talep amacıyla gelenlerin sayısını da yüzde 90  oranında azalttığını söyledi.

 

Bir not daha: Yürüyüş boyunca ona eşlik edenler sağlık sorunlarını anlattıkları için, şifa arayışı da daha kolay oluyor.  “Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı paylaşıyoruz” dedi Fregonese.

 

Küçük kasabanın başkanının girişimi o kadar başarılı oldu ki, şimdi birçok ilçe ve kentin yöneticileri onu taklit etmeye hazırlanıyor. Herhalde bir sonraki aşama İtalya genelinde haftalık yürüyüş günü düzenlemek olacak.