İsviçre'de Bir Avukata Rekor Trafik Cezası! Tam 116 Bin Euro!

İsviçre’de bir mahkeme, otoyolda önündeki araçla mesafeyi korumayıp neredeyse tampon tampona giden 58 yaşındaki bir avukata 108 bın 500 İsviçre Frangı ceza verdi. Bu, aşağı-yukarı 116 bin Euro’ya denk geliyor. Bu kadar yüksek cezanın gerekçesi: Çünkü o avukat çok zengin!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Avukat 2023 Mart’ında BMW’sinin direksiyonun Zürih yakınlarındaki otoyolda güvenlik mesafesini ihlal etmişti. 120 kilometre hızla giden avukat, önündeki araçla 8-12 metrelik mesafeyi korumamıştı.  Bu ihlal sadece 2,5 kilometre boyunca meydana gelmişti.

 

Tehlikeli araç kullanmaktan 108 bin 500 İsviçre Frangı ödemeye mahkum edilen avukat ın yıllık gelirinin 2 milyon Euro’ya ulaşması nedeniyle bu kadar yüksek bir cezaya çarptırıldığı açıklandı.

 

Finlandiya ve Norveç’te olduğu gibi İsviçre’de de trafik cezaları suçlunun gelirine göre belirleniyor. Çünkü sıradan bir ceza verilirse, kıllarının bile kıpırdamayacağı belirtiliyor.

 

Bununla birlikte avukat bu cezanın hepsini ödemeyecek. Çünkü önemli bir bölümü için 2 yıllık tecil süresi var.  Ödeyeceği ceza “Sadece” 15 bin Euro!



Etiketler: