İşte Dünyanın En Pahalı 5 Parfümü!

Dünyanın en pahalı parfümlerini sizler için araştırdık. İşte dünyanın en pahalı parfümleri ve fiyatlarının bu kadar uçuk olmalarının nedenleri..

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Dünyanın en pahalı parfümlerini sizler için araştırdık. İşte dünyanın en pahalı parfümleri ve fiyatlarının bu kadar uçuk olmalarının nedenleri..

 

-5: 1 milyon 18 karat –Paco Rabanne

 

İster inanın ister inanmayın, dünyanın en pahalı parfümleri sıralamasında 5’inci basamakta oturan Paco Rabanne’ın “1 milyon 18 karat” adlı ürünü 54 bin 200 dolar. Çünkü şişesi 18 karat altın ve elmaslarla süslü.

 

-4: Parfum VI - Gianni Vive Sulman

 

Bu parfüm şu sıralar çok müşteri buluyor. Çünkü, Michael Jackson bir gün tercihinin bu parfüm olduğunu söylemişti, Kilitlerle güvenceye alınmış bir kutuda satılıyor. Kilidi açacak anahtar ise elmas ve yakutlarla bezenmiş altından yapılıyor. Fiyatı: 84 bin 350 dolar. Ancak boşuna aramayın, çünkü artık üretilmiyor.

 

-3: No.1 Imperial Majesty - Clive Christian

 

2007’de Clive Christian’ın parfümü Guiness rekorlar kitabına “En pahalı koku” olarak girdi. Christian bu parfümden çok özel müşterileri için sadece 10 küçük şişe üretti. Bu 10 şişeden 7’si koleksiyon meraklılarınca saklanıyor,3’ü ise bazı etkinliklerde sergileniyor. Parfümün özelliği: Traşlanmış “Baccarat” kristalinden olması ve kapağının 5 karatlık beyaz kristalle süslenmiş 18 karat altından üretilmesi, Müzayedede satılan son örneğine 801 bin 500 dolar ödendi.

 

-2: Golden Delicious Fragrance Bottle - DKNY

 

DKNY genellikle herkesin sahip olabileceği fiyatlarla parfüm üretiyor. Ancak firma 2011’de NewYork’lu mücevherci Martin Katz’la işbirliği yaparak çok özel bir koku üretti: Şişesi tamamen altın kaplı ve merkezinde sayısız elmasla süslü. Parfüm müzayedelerde 1 milyon 23 bin dolara alıcı buldu. DKNY gelirini hayır kurumlarına bağışladı.

 

-1: Shumukh, Nabeel Perfumes

 

Listenin en başında ise “Shumukh” yer alıyor. Sıra dışı fiyatı parfümden çok 3 bin 571 elmas ve saf altın süslemesinden kaynaklanıyor. Fiyatı: 1 milyon 250 bin dolar.



Etiketler: