İstanbul’da Ücretsiz Müzeler Hangileridir?

İstanbul’daki ücretsiz müzeleri sizin için derledik! İşte Detaylar…

 

Haber:Berna Yılmaz

 

Türkiye İş Bankası Müzesi:

 

Eminönü’nde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi, Türkiye İş Bankası'nın geçmişini ve Türkiye'deki ekonomik gelişimi gösteren koleksiyonların derlenip sergilendiği müze, 1890 yılında postahane binası olarak yaptırılan tarihi bina, 1927 yılında Türkiye İş Bankası'na devredilmiş ve 2004 yılına kadar banka şubesi olarak kullanılmış, 14 Kasım 2007 tarihinde ise halka açılmıştır. Müzeye giriş ücretsizdir.

Adres: Hobyar, Bankacılar Sk. No:2, 34112 Fatih/İstanbul, Türkiye

 

 

İstanbul Atatürk Müzesi

 

Atatürk Müzesi veya diğer adıyla İnkılâp Müzesi, İstanbul'un Şişli ilçesinde, Halaskargazi Caddesi üzerinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve kız kardeşi Makbule Hanım ile birlikte yaşadığı ev. 1942 yılında ev müzeye dönüştürülmüştür. Burada Atatürk’ün kişisel eşyaları, tarihi belgeler ve fotoğraflar sergilenmektedir. Müzeye giriş ücretsizdir. 

Adres: Meşrutiyet, Halaskargazi Cd. No:140, 34363 Şişli/İstanbul, Türkiye

 

 

Hababam Sınıfı Müzesi

 

Yeşilçam’ın en çok izlenen yapımlarından olan kült dizi Hababam Sınıfı’nın çekimleri Adile Sultan Kasrı içerisinde gerçekleşmişti. Kasırda filmlerin çekildiği oda müze olarak kullanılıyor. Bu odada dönemin sıraları ve birçok oyuncunun fotoğrafları bulunuyor. Restorasyondan sonra kasrın diğer odaları özel davetler ve düğünler için kullanılıyor.

Adres: Altunizade, Tophanelioğlu Cd. No:19, 34662 Üsküdar/İstanbul

 

 

İstanbul Demiryolu Müzesi

 

İstanbul Demiryolu Müzesi’nde Rumeli Demiryollarına ve TCDD'na ait tarihi objeler ve fotoğraflar bulunmaktadır. Efsane tren Orient Ekspres’in efsane garıdır İstanbul Gar. Orient Ekspres’in 19-22 Mayıs 1977 tarihlerinde yapılan son seferinde yolcularına dağıtılan hatıra madalya ve Wagon-Litz şirketine ait ve  trende kullanılan gümüş yemek takımları sergilenen objeler arasındadır. Müzede toplam 400 eser sergilenmektedir.

Adres: Hoca Paşa, Gar Sirkeci, 34110-İstanbul

 

 

İstanbul Modern Sanat Müzesi

 

Eczacıbaşı ailesinin öncülüğünde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 11 Aralık 2004 tarihinde kurulan müze, Türkiye’nin ilk modern sanat müzesidir. Her perşembe herkese 11.00-17.00 saatleri arasında, salı günleri ise 18-25 yaş arası gençlere 14.00-17.00 saatlerinde ücretsizdir.

Adres: Kılıçali Paşa, Tophane İskele Cd. No:1/1, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

 

Pera Müzesi

 

2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından nitelikli ve geniş ölçekli kültür sanat hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. Müzede 10.000 eserden oluşan koleksiyonlar, Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu 300’den fazla Oryantalist Resim Koleksiyonu bulunmaktadır. Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi adlı tablosu da yer alıyor. 

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cd. No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

 

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi

 

Maarif Nazırı Saffet Paşa tarafından 1865 yılında Neo-klasik tarzda inşa edilmiş olup, Maarif-i Umumiye Nezareti ve İstanbul Darülfünun hizmetlerinde kullanılmıştır. 1984-1988 yılları arasında restore edilip 9 Mayıs 1988 tarihinde hizmete açılmıştır. Basın teknolojisinin yıllar içindeki gelişimini buradaki koleksiyonlarla görebilirsiniz.

Adres: Mollafenari, Divan Yolu Cd. No:84, 34120 Fatih/İstanbul

 

 

Yapı Kredi Kültür Sanat

 

Yapı Kredi Müzesi Koleksiyonları numismatik ve etnografya olmak üzere iki ayrı bölümde koleksiyonlar vardır. Sikke, madalya ve nişan olmak üzere 55.000’i aşkın eser burada sergileniyor. Ayrıca içerisinde sergi salonları, atölye çalışmaları, kitabevi, yayınevi, kütüphane ve etkinlik salonları bulunmaktadır.

Adres: Tomtom, İstiklal Cd. No: 161, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

 

 



Etiketler: