Ä°spanya'nın Bir Bölgesi Gelip YerleÅŸecek Gençlere 15 Bin Euro Verecek!

Ä°spanya’nın güney-batısında yer alan Estrémadure bölgesi ülke dışından gelip yerleÅŸecek gençlere 15 bin Euro’ya kadar prim verecek. Ä°spanyol Hükümeti bölge yönetiminin bu planına destek verdi ve 2 milyon Euro kaynak gönderdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Estrémadure her ay 20-39 yaÅŸ aralığındaki 200 gencinin bölgeyi terketmesiyle nüfus kanaması yaşıyor. Burası Ä°spanya’nın en az nüfuslu bölgesi: Kilometrekareye sadece 26 kiÅŸi düÅŸüyor. ÖrneÄŸin, Barselona’da bu sayı kilometrekareye 6 bin kiÅŸi!

 

Özellikle 30 yaÅŸ altındaki gençlerin gelmeleri teÅŸvik ediliyor. Gençlere gelir gelmez 10 bin Euro ödenecek. 2 yılın sonunda bir yıl daha kalmayı taahhüt ederlerse, 5 bin Euro daha verilecek. 30 yaşın üstündekiler bu tutar baÅŸlangıçta 8 bin Euro, ikinci partide de 4 bin Euro olarak belirlendi.

 

Bölgenin bir diÄŸer avantajı: Hayat, Ä°spanya’nın geri kalanına göre çok daha kolay. ÖrneÄŸin, baÅŸkent Madrid’e oranla yüzde 63 daha ucuz.

 

Peki, Estrémadure bölgesine yerleÅŸmenin koÅŸulları ne? Davet dünyanın tüm ülkelerinin gençlerine açık. AB dışından gelecek gençlerin vize almaları gerekiyor. Bir baÅŸka ÅŸart: Son 6 ayda Estrémadure bölgesinde yaÅŸamamış olmaları. Son ÅŸart: Nüfusu 5 binin altındaki kasabalara yerleÅŸmeyi kabul etmeleri.

 

Seçimde elbette mesleki durum da gözönüne alınacak. Teknoloji endüstrisinde uzmanlaÅŸmış, uzaktan çalışabilen ve bunu kanıtlayan gençlere öncelik verilecek. Adaylar en az 2 yıl Estrémadure bölgesinde yaÅŸayacaklarını taahhüt edecekler.