İspanya'da Kiliseye Palalı Saldırı! 1 Rahip Öldü! 4 Yaralı Var!

İspanya'nın güneyinde yer alan Cadiz kentinde bulunan bir kiliseye Fas uyruklu bir gencin düzenlediği palalı saldırıda kan akarken, 1 rahip öldü, 4 kişi de yaralandı. 

 

İspanya'nın güneyinde yer alan Cadiz kentinde bulunan bir kiliseye Fas uyruklu bir gencin düzenlediği palalı saldırıda kan akarken, 1 rahip öldü, 4 kişi de yaralandı. İspanya'nın güneyinde yer alan Cadiz kentinde bulunan bir kiliseye Fas uyruklu bir gencin düzenlediği palalı saldırıda kan akarken, 1 rahip öldü, 4 kişi de yaralandı. 

 

1 rahip öldü!

 

Duvar’ın İspanyol medyasından derlediği habere göre; İspanya’nın güneyindeki Cadiz'de iki kiliseye palayla saldıran bir kişi bir rahibi öldürdü, 4 kişiyi yaraladı. 25 yaşlarındaki Faslı saldırgan yakalandı, polis terör saldırısı üzerinde duruyor. İspanya'nın güneyindeki Cadiz kentinin Algeciras ilçesinde iki kiliseye nefret saldırısı düzenlendi. Algeciras'ın merkezindeki en büyük kilise olan Nuestra Senora de la Palma'ya giren bir saldırgan, elindeki palayla rahip Diego Valencia'yı katletti. Elinde palayla San İsidro Mahallesi'nde yürüyen ve bir başka kiliseye giren saldırgan burada görev yapan rahip ile 3 kişiyi de yaraladı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bilgisi paylaşıldı. İspanyol devlet televizyonu RTVE, yakalanan saldırganın 25 yaşlarında Fas kökenli bir erkek olduğunu duyurdu. Tanıklar, saldırganın tartışma sonrasında rahibi palayla öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın, terör saldırısı olasılığı üzerinde durduğu aktarıldı