İslam Memiş'ten Gram Altın Uyarısı! Sakın Ama Sakın!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada FED'in 50 puan baz artışı sonrası tırmanışa geçen altın fiyatları ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada FED'in 50 puan baz artışı sonrası tırmanışa geçen altın fiyatları ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada FED'in 50 puan baz artışı sonrası tırmanışa geçen altın fiyatları ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED'in 50 baz puan artışı sonrası olması gerekenlerin neden olmadığını anlattı ve çok önemli bir uyarıda bulundu; Sakın ama sakın..

 

Haber Global'in haberine göre; Gram altın, dolar, euro, sterlin, pariteler, gümüş, dolar endeksi, bitcoin, brent petrol gibi yatırım araçlarını tek tek değerlendiren İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in 22 yıl sonar 50 baz puan faiz artırımı sonrası yaşananları değerlendirdi ve vatandaşları neyin beklediğini anlattı. Memiş çok kritik bir uyarıda da bulundu. Aman sakın... İşte İslam Memiş'in o açıklamaları..

 

islam memis altin fiyatlari ile ilgili uyardi

 

FED'in faiz kararı 

 

"FED 22 yıl aradan sonra 50 baz puan faiz artışına gitti. Beklenti bu şekildeydi. Bu faiz artırımıyla birlikte emtia fiyatlarında gerileme olmayacağını, FED'in ezber bozacağını ve özellikle emtia fiyatlarında yatırımcıya alım fırsatı çıkacağını ifade ettiğimi anımsatmak isterim. Bayram tatilinde yine FED'i fiyatlayan bir piyasa gördük. Özellikle ons altında 1850 dolar seviyesine kadar bir gerileme, gram altında 890 lira seviyesiye, gümüş TL'de 10 lira seviyesine, gümüş onsta 22,5 dolar seviyesine kadar bir gerileme gördük.”

 

Bunca düşüş alım fırsatı yarattı. Ancak kimse ne gram altın ne de gram gümüş alamadı. Peki neden? İslam Memiş, FED'in 50 baz puan faiz artırımının ardından emtiada gelen alım fırsatlarından vatandaşların neden yararlanamadığını, neden gram altın ya da gümüş alamadığını da açıkladı... İşe o sözler: "Her ne kadar böyle düşük bir rakam görseniz bile bu geçerli değil, bayram tatilinde FX piyasaları iptal olduğu için siz herhangi bir işlem yapamayacaksınız fiyatlar düştü diye satış pozisyonu almayın bayram sonrası FED sonrası fiyatların hızlıca toparlandığını göreceğiz. Büyük makas aralığından dolayı yine ucuz altın ucuz gümüş alamayacağımızı da hep beraber görmüş olduk.”

 

Peki FED'in faiz kararının ardından önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor? İslam Memiş'in FED'in kararını ve Powell'ın açıklamalarının şifrelerini değerlendirdi. ”Bu süreçte FED faiz artışı yaptıktan sonra Powell'ın açıklamalarını takip ettik. Powell'ın açıklamalarında kendisini oldukça endişeli gördüm. Gelecekle ilgili ciddi bir belirsizlikler var. Powell önemli başlıklar söyledi, tedirginliğin altında yatan sebepleri sıraladı, enflasyonun yükselişte kalmaya devam edeceğini özellikle vurguladı. Bu sürecin nereye kadar süreceğiyle ilgili belirsizliğin devam ettiğini ifade etti. Geçen yıla baktığımız zaman FED bu yıl daha ayağı yere basan, kamuoyunu bilgilendiren açıklama yaptı. Konuşmaları sanki ulusa sesleniş gibiydi. Çin'deki kapanmalara vurgu yaptı, bu ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Rusya Ukrayna operasyonu da sürüyor, belirsizliğin arttığını da ifade etti. 2023 yılının ortalarına kadar enflasyon artmaya devam edecek. Hatta Türkiye'de enflasyon rakamı yüksek olmaya devam edecek. Yılın sonuna kadar da kalmaya devam edecek. Yıl sonunda da yüzde 50, yüzde 52 civarında bir enflasyonla tamamlayacağımız tahmin ediyorum. Mevsimsel etkiler nedeniyle biraz daha yatay bir süreç yaşanabilir enflasyonda ama genele baktığımızda yüksek enflasyon gelmeye devam edecek.” Vatandaşların kısa vadeli alım satım yapmasının önüne geçen geniş makas aralıklarını da değerlendiren İslam Memiş çarpıcı tespitlerde bulundu.

 

VATANDAŞA ‘MAKAS'

 

"Dolar 14.80 lira seviyesinde. Dolar endeksinin 103 seviyesine yükselmesine rağmen. FED'in 50 baz puanlık faiz artırmasına rağmen. Demek ki önümüzdeki aylarda yukarı yönlü kur atakları gördüğümüz zamanda enflasyonla mücadelenin zor olacağını da bize gösterecek. FED'in açıklamalarında verilen mesajlar çok netti. Mesela konuşmalarının endişe verici tarafı artık kimse döviz ve altın cinsinden borçlanmamalı. Bu birincisi. İkincisi altın ve gümüşte düşük rakamlar bekleyen varsa bu düşüncesini gözden geçirmeli. Benim tahminime göre bundan sonraki süreçte ucuz altın ve ucuz gümüş olma ihtimali çok zayıf. Merkez Bankaları kendi başınızın çaresine bakın anlayışına sahip.

 

Merkez bankası faiz artırıp enflasyonla mücadele ederken günlük bazda alım satım yapanlara ekmek yok, işlem yapamayacaksınız diyorlar. BDDK kararıyla FX piyasalarında işlem yapmak durduruldu. Dar bant aralığında alım satım yapamayacak müşteriler banka hesaplarından alım satım tarafından işlem yapmak zorunda kalacak. Banka tarafından makas aralığı geniş ve ayrıca vergilendirme var. Makas aralığına bakıldığında günlük alım satım yapmanın imkansız olduğunu hep beraber gördük. Artık FX piyasa ortadan kalktığı için yatırımcılar uzun vadeli yatırımcı olmak zorunda kaldı. Makas aralığıyla ilgili bir çalışmam olacağını söylemiştim. Ama ancak buna beraber karar verdiklerini görmüş olduk. Makas aralıklarını geniş bırakıyorlar."