Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube'da yayınladığı son videosunda ilginç ve dikkat çeken bir konuya değinirken "Aramızda milyonerler var ama milyoner olduklarını bilmiyorlar" dedi.
Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube'da yayınladığı son videosunda ilginç ve dikkat çeken bir konuya değinirken "Aramızda milyonerler var ama milyoner olduklarını bilmiyorlar" dedi. Son dönemde dolar ve altın ile ilgili yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube'da yayınladığı son videosunda ilginç ve dikkat çeken bir konuya değinirken "Aramızda milyonerler var ama milyoner olduklarını bilmiyorlar" dedi.
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube'den yayınladığı yeni videosunda çok ilginç bir konuya değindi. Memiş milyoner olup da bundan haberi olmayan kişilerden bahsetti. Peki siz de bir milyoner misiniziz? Bunun anlamanın yolunu da anlattı. Türkiye'de milyoner olduğunu bilmeyen azımsanmayacak sayıda insan var. Belki siz de onlardan birisiniz. Peki bunu nasıl anlayacaksınız? İslam Memiş son videosunda milyoner olduğu halde bundan haberi olmayan insanlardan bahsetti. Peki siz de milyoner olduğundan habersiz kişilerden biri olabilir misiniz? Bunun öğrenmenin bir yolu var, İslam Memiş onu da anlattı.
İşte İslam Memiş’in açıklamaları:
Aramızda milyonerler var ama bilmiyorlar!
"Aramızda bu videoyu izleyen milyonerler var, belki sizsiniz ancak çoğu insan bunun farkında değil ya da araştırmadı. Mirastan bahsediyorum. Birçok insanın mirastan haberi yok. Türkiye'de binlerce insan var, haberi olmada hayatına devam eden. Ben e-devlet'ten baktım bir şey yok diyen var, davam da yok, ben rahatım diyebilirsiniz. İş bildiğiniz gibi değil. E-devlet'e girdiğinizde tapu kısmından mülkleri görebilirsiniz. Araç sorgulayabilirsiniz. Vergi borcunu da görebilir."
"Peki, internet hayatımıza girmeden önceki yıllarda acaba neler oldu? Bu kayıtlar tamamen manuel ortamda, beyanlar üzerinden yazıldığı için Türkiye'de miraslar tümüyle dijital ortama uyarlanmış değil. O yüzden ben internete girdim, e-devlet'e baktım yok diye kulağımızın üzerine yatmamamız gerekiyor. Eskilerden, bundan 50-100 yıl önce genelde teknolojik imkanlar yok, sözlü beyanlar esas alınıp kayda giriliyor. Köylüleri saf yerine koyan uyanıklar da zamanında taşınmazları kullanıyor, ailelerinden görenler de bu arazi dayımın, amcamın diye yıllarca böyle biliyor ama araştırdığında gerçek ortaya çıkıyor. Bundan kendisinin nasıl haberi oluyor. Bu işi kovalayan tecrübeli emlakçılar var. Tarlaları parsel parsel topluyorlar, kapınızı çalıyorlar. Yer kalmış, şurada hakkınız var diye size bilgi veriyorlar ancak bu şekilde haberiniz oluyor. Peki, ben bunu kendim öğrenebilir miyim? Evet. Bireysel olarak beceremeseniz dahi, avukat ile ya da tecrübeli emlakçıları seçerek onları görevlendirebilirsiniz. Yapmanız gereken mirasçılık belgesi, veraset ilamını noterden alıp orada hakların kimin olduğu belirleniyor. Daha sonra bunu tapunun arşivinden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Müracaatlarla, önceden kafanızda soru işareti varsa, duruyor mu bu yerler diye, Türkiye'de şu anda binlerce kişi aslında milyoner, köşeyi dönmüş ancak bunlardan haberi yok. Yapmanız gereken çok basit, veraset ilamı ile belgeyi alıyorsunuz ve bu araştırmaya girebilirsiniz. Onların kimlik bilgilerine ulaşarak araştırabilirsiniz. Bu kulaktan dolma bir bilgi değil. Çevremde bununla alakalı yüzlerce insan var, bihaber ama milyoner olmuş. Sadece arsalardan, topraktan bahsetmiyorum, bankalarda dahi, bizim büyüklerimiz, dedelerimiz, birikim konusunda, para konusunda muhafazakardır, gizli gizli birikim yaparlar, elden ayaktan düşerim diye kenarda dursun diye birikim yaparlar. Bu büyüklerimiz de rahmetli olduktan sonra mirasçıları bankaları araştırıp da, hesaplarda acaba parası var mıydı diye araştırmaz. Belki o bankada kasa kiralamıştır, fiziki birikim yapıyordur.
Tereke davalarında ben görevim olarak gidiyorum, kasalarda neler bırakıldığını görebiliyorum. Şu bankalarda hesabı vardı, bunu çözebilir miyiz, kiralık kasayı açabilir miyiz diye yasal süreç başlıyor. Avukat bu konuda sizi bilgilendirecektir. Dedem, büyüklerim garibandır, bir şey bırakmamıştır dememek lazım. 10 yıl hesaplara dokunmazsanız, miras TMSF'ye aktarılıyor ve iş geçiyor. Mülkler de Hazine'ye aktarılıyor. Bunun da bilgisini vermek isterim. Sadece e-devlet üzerinden bana miras kaldı mı diye bakmayın. İntikali yapılmış olanlar haklarını görebilir. Peki, intikali yapılmamış mülkler, taşınmazlar ne olacak? Devlete kalacak. Ecdadınızdan kalan miraslara sahip çıkın. Türkiye'de şu anda milyonlarca mirasçı binlerce milyoner var ve bu insanlar, ecdadından kalan mülklerin, taşınmazların değerini bilmiyor. Sadece ileride sürpriz bir şekilde kapısını çalıyorlar. Siz de önce şaşırıyorsunuz ama değerini araştırmak gibi zahmete de girmiyorlar. Parselleri bölenler, belki milyonluk arsalarda tarım yapıyor, fabrika kurdu. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. O yüzden şu anda benim sesimi duyan arkadaşlar, zahmet olacak demeyin, kimlik bilgileri ile veraset ilamını alın."