İskenderun Limanı'ndaki Yangın Yeniden Başladı!

Gün içerisinde sönen İskenderun Limanı'ndaki konteyner yangını 9 Şubat 2023'te gece saat 3.00 gibi yeniden alevlere teslim oldu. 

 

Gün içerisinde sönen İskenderun Limanı'ndaki konteyner yangını 9 Şubat 2023'te gece saat 3.00 gibi yeniden alevlere teslim oldu. Gün içerisinde sönen İskenderun Limanı'ndaki konteyner yangını 9 Şubat 2023'te gece saat 3.00 gibi yeniden alevlere teslim oldu.  

 

iskenderun limaninda yangin yeniden basladi

 

İskenderun Limanı'nda yeniden yangın başladı!

 

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş'un haberine İskenderun'da bulunan İskenderun Limanı'ndaki konteyner yangını yeniden başladı. Bunun nedeni için Bozkuş "Rüzgar yangının kontrol altına alınmasını engelleyen faktörlerden biri ama sadece tek etken değil. Konteynerlar yapıları gereği ne hava, ne su hiçbirşey geçirmemek için üretilmiş ürünler malumunuz. Denizde taşımacılıkta kullanıldıkları için özenle üretilen bu maddelerin erimeleri gerekiyor ki bu yangın sönsün" ifadelerini kullandı. 

 

Lityum iyon batarya var iddiası!

 

CNN Türk yayınına Amerika'dan katılan bir izleyici İskenderun'daki yangının lityum iyon bataryadan dolayı olduğunu söylerken, kendisinin Amerika'da bu işle uğraştığını ve normal su ile söndürmenin mümkün olmadığını söyledi. Dumanlardan da lityum iyon bataryaların yandığını söyleyen izleyici kendilerinin eriyerek söneceğini söyledi.