İran'da Bir Gösterici Daha İdam Edildi!

Mahsa Amini'nin şüpheli ölümüyle başlayan protestolar İran'da halen etkisini devam ettirirken, geçtiğimiz Perşembe günü başlayan idamlar devam etti ve bir gösterici daha halka açık bir yerde infaz edildi. 

 

Mahsa Amini'nin şüpheli ölümüyle başlayan protestolar İran'da halen etkisini devam ettirirken, geçtiğimiz Perşembe günü başlayan idamlar devam etti ve bir gösterici daha halka açık bir yerde infaz edildi. Mahsa Amini'nin şüpheli ölümüyle başlayan protestolar İran'da halen etkisini devam ettirirken, geçtiğimiz Perşembe günü başlayan idamlar devam etti ve bir gösterici daha halka açık bir yerde infaz edildi. 

 

Bir gösterici daha asıldı!

 

Oda TV’nin haberine göre; İran’da devam eden Mahsa Amini protestolarına katılan bir kişi daha idam edildi. İran’da, Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başlayan ve aylardır devam eden Molla hükümeti karşıtı protestolarda idama mahkum edilen göstericilerden Rahneverd halka açık olarak idam edildi. Söz konusu görüntüde Rahneverd ’in bir vinç aracılığıyla idam edildiği görüldü. Protestolarla bağlantılı ilk infaz geçen Perşembe günü Muhsin Şekari’nin idam edilmesiyle gerçekleşmişti. 23 yaşındaki Mahan Saderat adlı bir gencin onaylanan idam cezası ise dün askıya alınmıştı.



Etiketler: