İple Yüz Germe Tedavisi Nasıl Yapılır? Zararları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzdür. Güzelliğe önem veren kadınlar iple yüz germe yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği iple yüz germe sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nasıl yapılır? Zararları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

İple yüz askısı işlemi lokal anestezi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu sebeple de işlem uygulanırken hastaların herhangi bir ağrı ya da sızı hissetmeleri mümkün değildir. İşlem aşamaları şu şekilde gerçekleşmektedir; İlk önce lokal anestezi ve uyuşturucu kremler uygulanır. Uzman hekim iple yüz germe işlemi için uygun gördüğü yerlere küçük kanüller açar. Bunların içerisine de tamamen medikal malzemelerden yapılmış olan ipler yerleştirilmektedir. İşlem yapılırken medikal iplerin yerleştirildiği yerlerin konumu çok büyük önem arz etmektedir. İp yerleştirme işlemi bittikten sonra ipler yardımı ile cilt yukarı doğru çekilir. Böylelikle yüzde daha sıkı ve gergin bir görünüm oluşur. Sarkmalar ve kırışıklıklar da ortadan kalkar. İple yüz askısı işlemi ciltte lifting etkisi yapmaktadır. İşlem uygulandığı andan itibaren belirgin bir şekilde etkisini göstermektedir. İple yüz askısı işlemi tek bir seansta yapılan bir işlemdir. İşlemden sonra ciltte kızarıklık meydana gelebilir. Ancak bu kızarıklık birkaç saat içinde yok olur. İple yüz germe işleminde kullanılan ipler ameliyatlarda kullanılan iplerle benzerlik göstermektedir. Lifting amaçlı üretilen ve sadece bu amaç için kullanılan medikal ipler çok güvenilirdir. Derideki sarkma derecesine bağlı olarak kullanılan ip miktarı ve cilt altına yerleştirilecekleri bölgeler değişiklik gösterebilmektedir. İple yüz germe işleminde kullanılan ipler işleme göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu amaçla kullanılan ipler; tırnaklı, kılçıklı, konili ve düz şeklinde olabilmektedir.

 

İple yüz germe kalıcılık süresi ne kadardır?

 

İple yüz germe işlemi sayesinde insanlar 5-10 yaş birden gençleşmektedir. Bu işlem ciltte lifting etkisi yapar. Bu sebeple cilt daha sıkı ve gergin görünmektedir. İple yüz germe işleminde kullanılan ipler tamamen medikal amaçlı kullanılan dayanıklı ve steril iplerdir. Bu sebeple iple yüz germe işleminin etkisini 5-6 yıl rahat bir şekilde görebilirsiniz. İple yüz askısı yaptırmanın etkileri şu şekilde sıralanabilir; İşlemden sonra hastaların yüzlerinde belirgin bir gerginlik olur. Yüzde belirgin olan sarkma ve kırışıklıklar kaybolur. İple yüz germe işlemi ciltte lifting etkisi sağlamaktadır. İşlemden sonra çene hattı daha belirgin bir hal almaktadır. İple yüz gerdirme işleminden sonra yüz daha belirgin ve çıkık bir görünüme kavuşur. Göz çevresi ve elmacık kemiklerinde gözle görülür bir gençleşme meydana gelir.

 

İple yüz germe tedavisi sonrası ne yapılmalıdır?

 

İple yüz germe işleminden sonra hastalar kısa sürede taburcu edilir. Hastanede kalmalarına gerek yoktur. İşlem yapıldıktan sonra hastaların ciltlerini yaklaşık bir ay boyunca güneşten korumaları oldukça önemlidir. Ciltte lekelenmelerin oluşmaması adına düzenli olarak iyi bir güneş koruyucu kullanılmalıdır. İşlemden sonra kişilerin yaklaşık bir hafta sıcak duş almamaları gerekir. Bununla birlikte yüzlerine de çok fazla dokunmamalıdırlar. İple yüz gerdirme işleminden sonra cilt çok soğuk ve çok sıcaktan korunmalıdır. İple yüz germe işlemi yapıldıktan sonra hastalar kısa sürede sosyal yaşamlarına dönebilirler. Yöntemin uygulanma süresi ise yaklaşık 35-40 dk civarındadır. İşlemden sonra hastaların yüz bölgelerinde hafifte olsa morarma ya da kızarıklık görülebilmektedir. Ancak bunlar çok kısa bir sürede geçecektir. Bazı hastalarda uygulamadan sonra birkaç gün kaşınma problemleri de olabilmektedir. Bu kaşıntılar şiddetli değil oldukça hafifi bir şekildedir. Ancak bu da çok kısa sürede geçecektir. Uygulamadan sonra oluşan kızarıklık ve morlukların daha az görünmesi için başın dik bir şekilde tutulması önerilmektedir. İşlemden sonra en az 20 gün cilt kaşınmamalı, ovulmamalıdır. Bununla birlikte cilt güçlü kimyasal ürünler ile yıkanılmamalıdır. Bu önlemler alındığı takdirde hastalar herhangi bir problem ile karşılaşmazlar.

 

İple yüz germe zararları nelerdir?

 

İple yüz gerdirme işlemi yaptıracak olan kişiler işlemin zararlı olup olmadığını düşünebilirler. İple yüz gerdirme işlemlerinde kullanılan ipler oldukça kaliteli ve sağlamdır. Medikal amaçlı üretilen ipler kullanılmaktadır. Bu ipler kullanıldıktan sonra herhangi bir kopma gibi bir sorun oluşmaz. Yüz dokusu ve yüz yapısı ile uyumlu olan medikal ipler bir süre sonra yüzün şeklini alır ve vücudun bir parçası gibi olur. İple yüz gerdirme işlemi etkisi yaklaşık 5-6 yıl sürmektedir. Kullanılan medikal ipler cildin kolajen yapısını uyarmakta, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak cildin daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır.

 

İple yüz germe yararları nelerdir?

 

İple yüz germe işleminin pek çok yararı vardır. Bu işlemin en önemli faydası, yüzün gerilmesini sağlamak için herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmamasıdır. İşlem uygulandıktan sonra çok kısa bir sürede kişide iyileşme görülür. İşlem sonrasında etki çok hızlı bir şekilde görülür. Yaklaşık 3 ay içinde de maksimum etkiyi görebilirsiniz. Uygulamada genel anestezi kullanılmaz. Hastalara işlemden önce lokal anestezi uygulanır. Bu sebeple de işlem yapıldıktan sonra kişiler hemen taburcu edilebilmektedir. İşlem uygulandıktan sonra hastada herhangi bir komplikasyon meydana gelmez. Yani iple yüz germe işlemi oldukça güvenilir bir işlemdir.

 


Etiketler: