İnternet Çöktü Mü? Sosyal Medya Ağlarına Neden Erişim Sağlanamıyor?

Dün geceden beri yaşanan sıkıntılar ile birlikte Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal medya ağlarına erişim sağlanamazken, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıklamalarda bulundu. 

 

Dün geceden beri yaşanan sıkıntılar ile birlikte Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal medya ağlarına erişim sağlanamazken, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıklamalarda bulundu. Dün gece başlayan ve halen devam eden sosyal medya erişiminde yaşanan sıkıntılarla ilgili GSM operatörlerinden açıklamalar geldi. 

 

Türk Telekom, Turkcell gibi operatörlerden yapılan açıklamalarda sosyal medya erişimlerinin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi rica edilirken, kullanıcılara anlayışları için teşekkür edildi. Türk Telekom'un çağrı merkezini arayanlar konuyla ilgili "Değerli müşterimiz, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarına erişimde kesintiler yaşanabilmektedir. Aralıklarla bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler." açıklaması yapılırken, Turkcell'in çağrı merkezini arayanlar ise "sosyal medyada yaşanan erişim sıkıntısının Türkiye genelinde olan birşey olduğu ve araştırıldığı" belirtildi. 

 

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada "Millet olarak çok kritik anlar yaşıyor, yüreğimizi yakan haberler alıyoruz. Sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışılan yalan haberlere karşı dikkatli olmamız ve sadece resmî açıklamalara itibar etmemiz son derece önemli. Aziz Milletimizi yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişilerle ilgili tespitler Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'miz tarafından başlatıldı. Yapılan tespitler adli merciler ile paylaşılarak yasal süreç başlatıldı. Gerçek hayatta suç olan her davranışın sanal ortamda da suç olduğunu unutmamamız gerekiyor. Rabbim, Kahraman Ordumuzun yardımcısı olsun." açıklamasında bulundu. 



Etiketler: