İnsan Büyüklüğündeki Bu Kuş Yavru Timsahları Avlıyor!

Sanki tarih öncesinden günümüze ulaşmış gibi. “Shobill” veya “Nil’in pabuç gagalısı” denilen ve Afrika’nın bataklıklarında yaşayan bu kuş genç timsahlar gibi zorlu avların peşine düşüyor.

 

Görünüşü ve eşi olmayan avlanma teknikleriyle ünlü bu kuşun bir benzeri daha yok. Avlarına tuzak kuruyor, onların çökmesini bekliyor, avlanırken kardeşinin bile gözünün yaşına bakmıyor. Kuşun görünüşü bile ürpertmeye yetiyor.

 

Son derece uzun ve etkileyici bir gagası olan ve yüksekliği 1,5 metreyi bulabilen bu kuş gözüne kestirdiği av iyice yaklaşıncaya kadar hiç kıpırdamadan bekliyor. Avı genellikle yavru timsah ve yılan oluyor.

 

Bu kuşun en ilginç özelliklerinden biri, aile üyelerine yaklaşımı. Kız ve erkek kardeşleriyle acımasız bir rekabete girişiyor. Bunun sonucunda ailede en güçlüler hayatta kalabiliyor.

 

Dediğimiz gibi sulak alanlarda ve bataklıklarda yaşayan bu kuş 30 santimetreyi bulan gagasıyla “Akciğerli balık”, “Kedi balığı”, “Yılan balığı” gibi türlerin yanı sıra yavru timsah gibi daha iri avlara da yöneliyor. Bir özelliği de gizlenmek için bataklığın çevre koşullarına ve hakim renklerine bire bir uyum sağlaması.



Etiketler: