İngiltere'de Bir Adam İçinde 500 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Bulunan Diski Çöpe Attı!

İngiltere’nin Galler Ülkesi’ndeki Newport kentinde James Howeels adlı biri 2013’te evini temizlerken içinde 8 bin Bitcoin bulunan bir disketi yanlışlıkla çöpe attı. O tarihte 8 bin Bitcoin 650 bin dolar yapıyordu. Bugün ise 500 milyon dolar!

 

Howells 10 yılı aşkın süredir dağlar gibi çöp yığılı şehir çöplüğünü ayıklaması izini koparmaya çalışıyor.  Çöplerin ayıklanması için belediyeye finansal destek sözü veriyor ama yerel yöneticiler reddediyor. Gerekçe: Çevresel kirlenme ve ondan kaynaklanabilecek bulaşıcı hastalık korkusu.

 

Çünkü çöplükte amyant, arsenik ve metan gibi son derece tehlikeli zehirli maddeler bulunuyor.  Bu çöplerin bir yerden başka bir yere nakledilmesi hem çevre, hem de insan sağlığı için çok ciddi sorunlara yol açabilecek, hem de çöplüğün temizlenip yeniden temizlemesinin ağır parasal maliyeti olacak.

 

Bu engelleri aşmak için Howells bulacağı disketteki Bitcoin’leri yüzde 10’unu kent yönetimine vermeyi teklif etti. Yani, aşağı-yukarı 50 milyon dolar önerdi.

 

Ayrıca çöplüğü ayıklamak için iddialı bir plan da hazırladı: Yapay zeka, robot köpekler gibi… Böylece çöplüğü karıştıranlar insan olmayacağı için çevre kirliliği ve mikrop riski en aza indirilmiş olacak. Bir çok yatırımcı da bu plana destek vermesine rağmen kent yönetimi kararından dönmedi.

 

Çılgına dönen Howells sonunda konuyu yargıya taşıdı. İlk duruşma bu yılın Aralık ayında yapılacak. Howells mahkemenin çöplüğü karıştırıp 500 milyon dolar içeren disketini bulmasına yardım edecek bir karar bekliyor.



Etiketler: