İngiltere’de Alkol Bağımlılığı Tedavisi Gören Köpek Gündem Oldu!

İlk Alkol Bağımlılığı Tedavisi Gören Köpek: Coco!

 

 

İngiltere Plympton'da bir köpek, türünün ilk vakası olarak alkol bağımlılığı tedavisi görmeye başladı. Sahibinin ölümünün ardından Animal Rescue Trust’ta alkol bağımlılığı tedavisi gören Labrodar melezi Coco, alkol yoksunluğu tedavisi gördükten sonra iyileşmeyi başararak sosyal medyada gündem oldu.

 

Sputnik’in aktardığına göre, Köpeklerin, sahiplerinin uyumadan önce ortada bıraktığı içkileri içerek alkole bağımlı hale geldikleri tespit edildi.

 

Woodside Animal Rescue Trust, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

"Köpeklerde alkol bağımlılığı tedavisi, bizim için bir ilk. Sizi Dunroamin Özel Bakım Ünitesinin en yeni üyesi olan Coco ile tanıştırmak istiyoruz. Coco, geldiğinden beri yoğun bakıma ihtiyacı olduğu için bir aydan fazla bir süredir bizimle. Hikayesi trajik ve özel bakım ünitemizin ne kadar hayati olduğunun kanıtı.

Sahibinin ölümünün ardından köpek arkadaşıyla birlikte geldikten sonra, o ve arkadaşı hızla rahatsızlandı. Coco'nun arkadaşı tekrar tekrar uyum sağlamaya başladı ve kısa bir süre sonra Coco da uyum sağlamaya başladı. Neyse ki, o sırada sahada bir veteriner vardı ve acil bakım sağlayabildi, ancak ne yazık ki Coco'nun arkadaşı tüm çabalarımıza rağmen vefat etti.

Coco'nun hastalığı ciddiyetini korudu ve günün her saati bakıma ihtiyacı vardı. Tümü alkol yoksunluğuna işaret eden semptomlardan muzdarip olduğu anlaşıldı.”

Merkez ayrıca, Coco'nun sonunda evlat edinileceğini umduğunu söyledi ve "Artık tehlikeden kurtulduğumuz ve Coco'nun tüm ilaçları kestiği ve artık normal bir köpek gibi davranmaya başladığı için çok minnettarız. Henüz evlat edinmeye hazır değil ve fiziksel olarak iyileşmiş görünse de zihinsel olarak zaman zaman hala çok endişeli" 



Etiketler: