İngiliz Dansçı Alerjisi Olan Uyarıyı Yediği Bisküvide Dikkate Almadı Hayatını Kaybetti!

Amerikan “Alvin Ailey Grubu”nda dansçı olarak çalışan Orla Baxendale, ambalajında “Yer fıstığı içerir” uyarısının yer almadığı bir bisküviyi açlığını bastırmak için yedi ve hayatını kaybetti.

 

Alerjiler insan hayatı için hastalıklar kadar tehlikeli. Son örneği: 25 yaşındaki İngiliz dansçı Orla Baxendale alerjisi olan yer fıstığı içerdiğini bilmediği bir bisküviyi yedikten sonra öldü. Ne yazık ki, bisküvinin ambalajında yer fıstığı içerdiğine ilişkin hiçbir uyarı yoktu.

 

Dansçı kadın “Stew Leonard’s” marka bisküviyi arkadaşlarıyla bir kafede otururken yedi ve hayatını yitirdi. Ailesi, “2024’te nsanların alerjiden ölmelerini anlamak mümkün değil” açıklaması yaptı ve ekledi:

 

“Lütfen çevrenizi ölümcül olabilecek bu tür alerjilere karşı uyarın.Yediklerinde bildikleri veya bilmedikleri alerjinin bir reaksiyonunu ilk hissettiklerinde hemen hastanelerin acil servisine ulaştırılmasını sağlayın.”

 

Peki suç veya sorumluluk kimin?

 

“Stew Leonard’s” ve fason olarak ürettirdiği “Cookies United” topu birbirlerine atıyorlar “Stew Leonard’s”a göre, fason imalatçı kendilerine danışmadan ve haber vermeden bisküvinin malzemesini değiştirdi. “Cookies United” ise “Biz onlara malzeme değişikliğini 2023 Temmuz’unda bildirdik ve ambalajlara da yazdık” açıklamasını yaptı.

 

Özetle, sorumluluk ve suç ortada kaldı. Orla Baxendale öldüğüyle kaldı.



Etiketler: