İklim Uzmanı Uyarıyor! Küresel İklim Değişikliğinin Sebebi Karbon Dioksit Değil!

Dünyanın en önemli iklim uzmanlarından Willie Soon, küresel ısınmanın insanın ürettiği karbon dioksit salınımından kaynaklandığına ilişkin teorilerin ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Son yıllarda özellikle ABD’den başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan iş dünyası kökenli, siyaset ve medya destekli kampanyaların merkezinde, “Dünyayı karbonsuzlaştırma” hedefi yer alıyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Ekonomi Forumu (FEM) tarafından hararetle desteklenen bu kampanyalarda, “İklim krizi”nin kökeninde “Karbon dioksit salınımı”nın bulunduğu öne sürülüyor. Ve sürekli yeni ajandalar dayatılıyor: “Ajanda 2030”, “Ajanda 2050”, “Net Sıfır” gibi.

 

Dünya Ekonomi Forumu” daha da ileri gidip, “Gezegeni kurtarmak için”, insan kökenli karbon dioksit salınımlarının kökünün kurutulmasını hedefliyor. Şöyle diyor: “Dünyada karbon dioksit salınımının başlıca kaynağı insan ve özellikle kullandığı fosil yakıtlardır.”

 

Ancak, “Dünya Ekonomi Forumu”nun bu hedefine “Yeryüzünden ihsanı silmek istiyorlar” kuşkusuyla yaklaşanlar da var. Onların da gerekçeleri şöyle: “Bir insan günde 1 kilogram karbon dioksit salıyor. Bu rakamı dünya nüfusu olan 8,1 milyar kişiyle ve 365,2 gün olan yılla çarparsanız yıllık toplam karbon dioksit salınımı 3,4 milyar ton ediyor.

 

Bununla birlikte uzmanlar bu rakamın bir anlamı olmadığını, çünkü insanın nefes verirken havaya saldığı karbon dioksitin buğday, mısır, başta kereviz olmak üzere bir çok sebze ve meyve tarafından yutulduğunu savunuyor.

 

Örneğin, iklim uzmanı Willie Soon, karbonun iklim değişikliğiyle ilgisi olmadığını söylüyor. Ona göre, karbon karşıtlarının programları yalandan başka bir şey değil. Soon’a göre, iklim değişikliği milyarlarca yıldır süre gelen ve insan faaliyetleriyle hiçbir ilgisi bulunmayan doğal bir olay.

 

“Heritage Fondation Enerji, Çevre ve İklim Vakfı”nın bilimsel danışma kurulunda yer alan Soon, “İnsan oğlu iklim değişikliğinin nedenini aramak istiyorsa, dünyanın ötesine bakmalı” diyor ve ekliyor: “İklimi karbon dioksit salınımı değil, dünyanın güneş çevresindeki rotasyonu etkiliyor.”