İki Kez Yüz Nakli Yapılan İlk İnsan 49 Yaşında Hayatını Kaybetti!

2010 ve 2018’de iki kez yüz nakli olan ve üç yüz sahibi insan olarak tıp tarihine geçen Jerome Hamon, 49 yaşında hayata veda etti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ailenin yakını ve deniz biyolojisi doktoru Franck Zai, “Öldü. Son günlerinde iyice tükenmişti” dedi ve ekledi: “Gerçekten güçlü biriydi. Bütün bunlara nasıl katlanabildiğini soruyordum. Bütün hayali yeniden çalışabilmekti. Kitaplara aşıktı. Ancak çok yorgundu, 2018’dke yüz naklinden sonra çalışamadı.”

 

Jerome Hamen yüzünü mahveden bir genetik hastalığın kurbanıydı. İlk yüz nakli çok başarılı geçmişti. Zaten o ilk naklin hikayesini 2015’te yayınlanan “Beyim gördün mü?” adlı kitapta anlatmıştı.

 

Ancak aynı yıl, sıradan bir nezleye karşı kullandığı antibiyotik, yüz nakli sonrası tedavisini n etkilerini yok etmişti. Bunun sonucu, bedeni nakledilen yüzü reddetme işaretleri vermeye başlamıştı. Dahası, yüzü giderek daha hızlı şekilde bozuluyordu.

 

2017 yazında hastaneye kaldırıldı, aynı yılın Kasım ayında kangren olmaya başlayan nakil yüz çıkarıldı. 2 ay yüzsüz kaldı. Sonunda 22 yaşında hayatını kaybetmiş olan bir gencin yüzü nakledilebildi. İşte 2018’de nakledilen o ikinci yüz ile de 6 yıl yaşayabildi.



Etiketler: