İğneada Açıklarında Mayın Tespit Edildi!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda yaşanan mayın krizinin ardından ikinci mayın krizi İğneada açıklarında ortaya çıkarken, Milli Savunma Bakanlığı Twitter sayfasından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda yaşanan mayın krizinin ardından ikinci mayın krizi İğneada açıklarında ortaya çıkarken, Milli Savunma Bakanlığı Twitter sayfasından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son dönemde Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Ukrayna'nın limanlarına döşediği mayınlarının bir kısmının kopmasıyla başlayan mayın krizi İstanbul Boğazı'nın hemen ardından İğneada açıklarında da yaşanarak ikinci bir krize sebebiyet verdi. 

 

İkinci mayın krizi İğneada açıklarında yaşandı!

 

Milli Savunma Bakanlığı, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiğini duyurdu. İstanbul Boğazı’ndan sonra İğneada açıklarında da mayın tespit edildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

igneada aciklarinda ikinci mayin krizi



Etiketler: