İDO'dan Deniz Hatlarına Dev Zam!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İstanbul Bursa seferlerine yaptığı zam ile vatandaşın belini biraz daha bükerken, vatandaş yapılan zamma isyan etti. 

 

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İstanbul Bursa seferlerine yaptığı zam ile vatandaşın belini biraz daha bükerken, vatandaş yapılan zamma isyan etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İstanbul Bursa seferlerine yüzde yüzün üzerinde zam yaparken, yapılan zam vatandaşların eleştirilerine neden oldu. 

 

Bursa Hakimiyet’ten İsmail Karaduman’ın haberine göre; İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) 2022 yılının başlarında 47-51 TL'den satışa sunduğu promosyon biletlere yüzde yüzü aşan zam yaptı. Yapılan zamla birlikte Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinde en düşük promosyon biletin fiyatı 91 TL, 101 TL ve 106 TL olarak belirlendi. Deniz otobüsü ekonomi sınıfı biletler ise gelen zamla beraber 121 ile 161 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Zamlardan nasibini alan feribotlarda da ekonomi sınıfı biletin fiyatı 161 TL olurken business biletin fiyatı 186 TL'ye çıktı. Bursa-İstanbul yönü I Ekran görüntüsü İDO'nun internet sitesinden alınmıştır (25.04.2022)

ido dan deniz ulasimina dev zam

 

BUDO'nun zammu düşük kaldı!

 

2020 yılından beri tek fiyattan (39TL) hizmet veren BUDO geçenlerde bilet fiyatına 10 TL zam yapmıştı. Gelen zamla beraber BUDO'nun bilet fiyatı 49 TL olmuştu. İDO'nun yaptığı fahiş zam sonrası BUDO'nun satışa sunduğu 49 TL'lik biletler vatandaşlar için en ucuz alternatif oldu. Yapılan zam sonrası Bursalı bir vatandaş şikayetini sosyal medya hesabından dile getirdi. Şikayetinde "İDO ile yolculuk yapmayı düşünmüyorum çünkü daha ucuz ve hızlı gitmek varken neden sizi tercih ederim ki bu saatten sonra." sözleriyle daha ekonomik olan BUDO'yu tercih edeceğini belirtti.



Etiketler: