Ä°çki Ve Sigarada ÖTV Zammı Belli Oldu!

Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜÄ°K)'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı belli oldu. 

 

Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜÄ°K)'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı belli oldu. Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜÄ°K)'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı belli oldu.

 

Ä°çki ve sigarada ÖTV zammı belli oldu!

 

Enflasyon verilerinin ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı belli oldu. Alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde 14,81 arttı. Türkiye Ä°statistik Kurumu'nun (TÜÄ°K) açıkladığı haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte alkollü içki ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yüzde 14,81 olarak ortaya çıktı. Alkollü içki ve sigarada ÖTV artış oranı Yurt Ä°çi ÜFE'ye göre belirleniyor. Yılın ilk 6 ayında Yurt Ä°çi ÜFE yüzde 14,82 oranında gerçekleÅŸti. Bu rakama göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 14,81 olarak belirlendi. Artış sonrası, biranın asgari maktu vergi tutarı 6,1915 liraya çıkacak.