Hollywood'un En Ünlü Dublörü 83 Yaşında Hayatını Kaybetti!

"Wonder Woman", "Super Jamie", "Fast and Furious", "Üçüncü Tiple Karşılaşma" gibi filmlerle Hollywood tarihine geçen Jeannie Epper 83 yaşında hayatını kaybetti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hollywood’da sinema ve televizyon tarihinin en büyük kadın dublörü olarak ünlenen Jeannie Epper’in Kaliforniya’daki evinde Pazar günü son nefesini verdiğini ailesi açıkladı. Erkeklere özgü bir meslek olan dublörlüğe damgasını vuran ilk kadın olan ve bir çok ödül kazanan Epper, 1970’lerden bu yana bir çok yapımda rol almıştı.

 

Jeannie Epper, 1975-1979 arasındaki dönemde “Wonder Woman” (Mucize Kadın) dizisinde Lynda Carter’ın dublörü oldu. Aynı dönemde, Kate Jackson, Jaclyn Smith ve Farrah Fawcett gibi ünlülerle birlikte bir çok yapımda oynadı.

 

1976’dan itibaren “Super Jamie” dizisinde Lindsay Wagner’e dublörlük yaptı, onun yerine atladı, sıçradı,döüştü, en tehlikeli sahnelerde oynadı. 1980’lerde de “Dynastie” (Hanedan) dizisinde Collins’in dublörü olarak rol aldı.

 

Sinemada, “Yeşil elmas peşinde” filminde Kathleen Turner’in yerine çamurlarda dövüştü, ayrıca Shirley MacLaine’in dublörlüğünü de yaptı. Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yönetmen ve yapımcılarından olan Steven pielberg de ona büyük hayranlık besliyordu.

 

Jeannie Epper, 2007’de son derece saygın “Taurus World Stunt Awards” ödüllerinde meslek yaşamının ve kariyerinin tüm başarıları için ödüllendirilen ilk kadın oldu.