Hollywood'ta Başarıdan Başarıya Koşan Bir Türk Senarist! 'Seda Anbarcı!'

Koç Üniversitesi Kimya Biyoloji Mühendisliği’nde okurken hayali olan senaristlik mesleği için New York Film Akademisi’nde eğitim görmek için Amerika’nın Los Angeles kentine taşınan senarist Seda Anbarcı eğitim hayatının sona ermesinin ardından Amerika’da sinema sektörüne hızlı bir giriş yaparken, adından sık sık söz ettirmeye başladı.

 

Özel Haber: Deniz Şafak - Fenoreporter

 

Çocukluğundan beri yazı yazmaya meraklı olan senarist Seda Anbarcı ilk zamanlarda izlediği animasyonların içine yeni karakterler yarattığını ve hayal dünyasında izlediği çizgi filmlerin yeni versiyonlarını oluşturduğunu söylerken, eğitim gördüğü New York Film Akademisi’nde yazı yazmanın tekniklerini öğrendikten sonra zaman içinde ürettiği günlük, makale ve ufak hikayeleri birleştirerek Amerikan film endüstrisinde yeni projelere imza atmaya başladığını dile getirdi.

 

hollywood da basaridan basariya kosan bir turk senaris seda anbarci

 

Amerika’da 2019 yılında yazdığı ‘Frank and Crystal’ filmiyle sektöre giriş yapan senarist Seda Anbarcı bu yapımla 2021 yılında Hollywood Gold Award ödül töreninde ‘En İyi Web dizisi’ ödülünün sahibi olurken, daha sonrasında kaleme aldığı ‘You’re With Me. Always’, ’T.A.L.O.S’, ‘Proxy’, ‘Real Connections’ gibi yapımlarla sektörde ismini sağlamlaştırdı. Proxy isimli yapımla 2022 yılında Hollywood Gold Award ödül töreninde ‘En İyi Bilim Kurgu’ ödülün sahibi olan senarist Seda Anbarcı, sonrasında 2022 yılında ‘Hybrid’ isimli projesiyle International Music Video Award ödül töreninde ‘En İyi Deneysel Klip’ ödülünün sahibi oldu. Son olarak kaleme aldığı ‘Here We Are’ isimli TV dizisiyle büyük beğeni toplayan Anbarcı aynı zamanda podcast serisi ‘Bonnie Screws Up’ın ikinci sezon hazırlıklarına başladı.

 

hollywood da basaridan basariya kosan bir turk senaris seda anbarci

 

Şimdilerde senaryosunu kaleme aldığı ‘Bonnie Screws Up’ isimli podcast serisi ile gündemde olan senarist Seda Anbarcı, bu seri ile Amerika’da haberlere konu olmaya devam ediyor. Anbarcı yaptığı açıklamada ‘İşimi çok seviyorum ve ürettikçe var olmaya ve mutlu olmaya devam ediyorum. Umarım daha da güzel projeler yaparken ülkemi de gururlandırmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

hollywood da basaridan basariya kosan bir turk senaris seda anbarci