Hızla Yayılan Dinozor Yumurtasına Benzeyen Bir Tür Hollanda'da Bulundu! Dünya ÅžaÅŸkın!

Uzman, estetik açıdan rahatsız edici olan bu türün hiçbir ÅŸekilde zararlı olmadığını söyledi

 

T24'te yer alan habere göre; Dinozor yumurtasına benzediÄŸi söylenen tuhaf, sümüksü bir turuncu "torba" Hollanda'nın Utrecht kentindeki bir kanaldan çıkarıldı. Bilim insanları bunun dinozor yumurtasına benzer bir kapsül oluÅŸturmak için bir araya gelen sümüksü küçük hermafrodit olan Bryozoan kolonisi olduÄŸunu söylüyor. Ancak bu ürkütücü "torbanın" neden Hollanda'daki kanalda takıldığı konusunda ÅŸaÅŸkınlar. 

 

Yerel ekolojist Anne Nijs, AD'ye yaptığı açıklamada, bu türün normalde Hollanda'da görülmediÄŸini söyledi. Nijs, “Büyük torba birkaç hayvanın bir araya gelmesiyle oluÅŸur. Belli bir noktada bir koloni oluÅŸtururlar ve farklı koloniler daha sonra tekrar bir araya gelebilir. Bir torba 2 metre çapında olabilir. Bu torba daha sonra kendini bir ÅŸeye baÄŸlar” dedi. 

 

Gönüllüler, torbayı kanaldaki yüzen adaya tutunmuÅŸ halde buldu. Uzmanlar kolonilerin çapının yaklaşık 7 metreye kadar büyüyebileceÄŸini söylüyor. Hollanda'da ilk kez görüldüÄŸünü aktaran Nijs, bunu "çok özel bir hikâye" olarak nitelendirdi.

 

"Uzaylı yumurta kapsülleri" komplo teorisi

 

Uzman, estetik açıdan rahatsız edici olan bu türün hiçbir ÅŸekilde zararlı olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Aslen Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin DoÄŸu Yakası'ndan geldiÄŸi bildirilen mikroskobik hayvanlar, 1883 gibi erken bir tarihte Almanya'da keÅŸfedildi. The Sun'ın haberine göre, geçtiÄŸimiz ilkbaharda Oklahoma'da bir küme görüldü ve bu durum “uzaylı yumurta kapsülleri” komplo teorilerinin ortaya atılmasına neden oldu.

 

Nijs, “1990'dan bu yana tür Batı Avrupa'nın her yerinde ortaya çıktı ve hızla yayılıyor” dedi. Bryozoanlar hem diÅŸi hem de erkek cinsiyet organlarına sahip zooidlerdir, bu da kendilerini klonlamalarına olanak saÄŸlıyor. Bu belirsiz canlıların kaydedilmiÅŸ yaklaşık 6 bin türü var.



Etiketler: