Her 5 Amerikalı Seçmenden Biri Başkanlık Seçiminde Taylor Swift Kimi Desteklerse Ona Oy Atacak!

ABD’de başkanlık seçimlerine 9 ay kalan yapılan ve “Newsweek” dergisinin açıkladığı bir araştırmaya göre, şarkıcı Taylor Swift’in sadece kültürü, sporu ve ekonomiyi değil, siyaseti de etkileyebilecek ağırlığı sahip olduğunu gösterdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Son bir yılda müzik dünyası sadece bir ismi tekrarlayıp duruyor: Taylor Swift. Şarkıcının kariyeri 20 yıl öncesine dayanıyor ama şanı, şöhreti son bir yılda tavan yaptı. 2023 Aralık’ta başlayan dünya turu bir milyar dolarlık hasılat tavanını delen ilk başarısı oldu. Ardından “Time” dergisi onu “Yılın insanı” seçti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) bir yetkilisi ise Swift’in turne kapsamında uğradığı kentlerde ekonomik canlılığın arttığını açıkladı.

 

Taylor Swift siyasi tercihleri konusunda hep suskunluğunu korudu. Hem sonra şöhretin bu kadar zirvesinde olan bir sanatçının siyasi eğilimlerini dışa vurması da ticari açıdan mantıklı görülmüyor. O neden suskun kalırsa kalsın, hayranlarının ciddi bir bölümü Kasım ayındaki başkanlık seçimleri için ondan gelebilecek bir işareti bekliyor. “Redfield and Wilton Strategies” kurumunun yaptığı bir araştırmaya göre, seçmenlerin yüzde 18’i, Taylor Swift adaylardan birini işaret ederse, ona oy vereceklerini bildirdiler.

 

“Newsweek” dergisinin görüşlerine başvurduğu iletişim uzmanları, sosyal medyaların etkisiyle ünlülerin kamuoyundaki gücünün ve ağırlığının arttığını belirterek, “Her gün milyonlarca mesajın gönderildiği bir dünyada, gerçekten ünlülerin sesi her şeyi bastırıyor” dediler. Uzmanlara göre Taylor Swift’in bir gün ABD siyasal yaşamına katılması hiç de imkansız değil. Donald Trump’a gönderme yaparak, “Bir tele-realite yıldızının ABD Başkanı olması hiç de şaşırtıcı gelmez” diyen iletişim uzmanları da var.