Hem Doğal Hem De Etkili Bir Sinek Kovucu Vanilya!

Eczanelerde, marketlerde elbette çok sayıda sinek ve haşere kovucu sprey şeklinde ilaç markası var.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Ancak hepsi “DEET” diye bilinen toksik bir kimyasal içeriyor. Haşere ilaçlarında 1957’den beri kullanılan bu kimyasal, sivri sineklere ve kara sineklere karşı etkili ama alerjiye yol açabiliyor. Ancak bir gün sonra idrarla atılabiliyor. O nedenle hamilelere ve 2 yaşından küçük çocuklara bu haşere ilacından uzak durmaları tavsiye ediliyor.

 

Yağmur ve onu izleyen yüksek sıcaklıklar sineklerin üremesi için en elverişli ortamı hazırlıyor. Dişiler yumurtalarını su birikintilerine veya nemli çayırlara-çimenlere bırakıyorlar. En kötüsü insanları ısırmaya, sokmaya bayılıyorlar. Ancak onları caydırabilmek için etkili doğal çözümler de var. Bu çözümlerin en sonuncusu ve Tik Tok sayesinde kısa sürede dünya çapında ilgi göreni vanilya ekstresi. Tik Tok’taki videonun 6,5 milyondan fazla kez izlendiğini belirtelim.

 

Bu doğal sinek kovucunun püf toktası: Vanilya ekstresi şekersiz olacak, bir parça su ve bir tutam tarçın eklenecek. Ve bu karışım vücuda püskürtülecek. Hepsi bu. Hem sinekleri kovuyor, hem de vücuttan güzel bir koku yayılmasını sağlıyor.



Etiketler: