Hedef 80 Milyon Turist Ve 75 Milyar Dolar Gelir!

CoÄŸrafya açısından oldukça güçlü kültürel mirası arkasına almış ülkemiz nitelikli turisti yakalamakta zorlandı. YaÅŸanan Ä°srail Filistin savaşı ve depremler maalesef bir ay boyunca turizmde duraÄŸanlığa neden oldu.

 

Sanitas SPA & Wellnesskurucu ortağı, turizm acentesi Medulux Health&Travel'ınsahibi ve Türkiye Genç Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Åžebnem Akman Balta, "2024 yılı için 2023 yılı başı koymuÅŸ olduÄŸumuz ilk hedefleri 75 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir uzak hedef olmayacaktır. Hatta siyasi krizler olmaz ve enflasyon muhasebesi uygulaması ekonomide alınacak tedbirler ve önlemler ile Avrupa ile aramızda fiyat rekabet üstünlüÄŸü elde edersek hedefimizi 80 milyon turist ve 75 milyar dolar gelir elde edebiliriz" dedi.

 

"YUNANÄ°STAN Ä°LE ÇEKÄ°ÅžMELÄ° BÄ°R SEZONA HAZIRLANILIYOR"

 

Yüksek enflasyon ile artan maliyetler turizm sektörünü de doÄŸrudan etkiliyor. Åžebnem Akman Balta, "Turizmde girdi maliyetlerinde yaÅŸanan yüzde 300 üzeri artış nedeni ile fiyatlar anlamında Yunanistan ile çekiÅŸmeli bir sezona hazırlanıyor. Ä°ç turizmde Bodrum'un bu durumdan etkileneceÄŸini düÅŸünüyorum ve fiyat performansında bir düzeltme yapacağını düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu. Balta, "Turizmde çeÅŸitlilik anlamında Türkiye Turizm Tanıtım ve GeliÅŸtirme Ajansı(TGA)' nın da desteÄŸi ile yeni destinasyonlar, saÄŸlık alanındaki baÅŸarısı ayrıca yeme içme ve kültür rotaları sayesinde Türkiye 4 ya da 5 yıl içerisinde daha da gözle görülür bir pazarlama farkındalığı yaratacaktır" dedi.

 

"USA PAZARINI DA DAHA GÜÇLÜ YENÄ°DEN HEDEFLEYEBÄ°LÄ°RÄ°Z"

 

MisafirperverliÄŸimiz ve yiyecek içecek alanındaki çeÅŸitliliÄŸimizi Dünyadaki büyük fuarlara ev sahipliÄŸi yaparak veya ünlü Hollywood yıldızlarını da ağırlayarak USA pazarını da daha güçlü yeniden hedefleyebiliriz diyen Åžebnem Akman Balta, "Siyasi krizlerden turizmi koruyabilirsek USA vatandaÅŸlarına da vize muafiyeti verildiÄŸi için Roma yerine Ä°stanbul tercih noktası olabilir. Antalya Kapadokya 'da Amerikalıların radarına girebilir. DoÄŸru verilere ulaşırsak her konuda daha doÄŸru güncelleme yapılarak daha reel sonuçlara hedeflere planlama yapabiliriz. Hepimiz iyi niyetliyiz ve amacımız ülkemize daha fazla ziyaretçi kazandırmak ve daha karlı iÅŸletmelere sahip olarak kayıt dışı geliri kontrol altına alarak devletimizi hak ettiÄŸi noktaya getirmek olmalıdır" dedi.

 

"BÄ°ZE EN YAKIN RAKÄ°P Ä°SPANYA"

 

Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı, turizm acentesi Medulux Health&Travel'ın sahibi ve Türkiye Genç Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Åžebnem Akman Balta, "Yıl sonunda 2022 yılını yüzde 13 artış ile kapattık.2022 yılında 887 dolar olan kiÅŸi başı harcama 2023 yılında 950 dolar olarak pozitif yönde seyir gösterdi. Amerika'da kiÅŸi başı harcama 2700 dolar, Ä°ngiltere'de 2400 dolar, Ä°spanya'da ise 1350 ile 1400 dolara arasındadır. Bize en yakın rakip kiÅŸi başı harcamada Ä°spanya ve bu sene hedeflememiz gereken kiÅŸi başı harcama 1450 dolar üzeri olmalıdır. Özellikle deniz kum güneÅŸ üçgenini de koruyarak her ÅŸey dahil sistemde bulunan akÅŸamüzeri ve öÄŸlen saatleri verilen yiyecekler tatlıların her ÅŸey dahilden çıkarılması içki çeÅŸitliliÄŸinin azaltılması ultraluxher ÅŸey dahil sistemlerindeki içecek ve yiyeceklerin ala carterestouratlarda ücretli veya voucher sistemi ile satılarak kiÅŸi başı harcama arttırılabilir" diye konuÅŸtu.

 

"TÜRKÄ°YE 2023 HEDEFLERÄ°NE ULAÅžTI"

 

Türkiye'nin turizm hedeflerini yakaladığından bahseden Balta, "2023 olumsuzluklara raÄŸmen Türkiye açısından hedeflerini yakaladı çünkü hedef revizesi yapılmıştı. 75 milyar turist ve 65 milyar dolar olan hedefimizi 60 milyon turist 58 milyar dolar gelir hedefimize ulaÅŸtık" dedi.

 

ERKEN REZERVASYONLAR BAÅžLADI

 

Noel sonrası Alman misafirlerin erken rezervasyon yapmaya baÅŸladıklarını söyleyen Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı, turizm acentesi Medulux Health&Travel'ın sahibi ve Türkiye Genç Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Åžebnem Akman Balta, "Ä°ngiliz misafirlerimiz de ikinci sırada akdenizçanağındaki tesislerimizi Marmarisi yine ziyaret edecekler. Antalya genelinde yine Ruslar sıralamada ilk 3'te olacaktır.Arap misafirlerimiz açısından Ä°stanbul ve Trabzon cazibesini koruyarak misafir sayısı bakımından 2023'e göre yüzde 15 daha fazla misafir ağırlayacağımızı öngörüyorum" diye konuÅŸtu.