Hayatlarının Macerasını Yaşamak İçin Tekneleriyle Denize Açıldılar Ama Issız Adada Can Verdiler!

54 yaşındaki İngiliz vatandaşı Sarah Packwood ile 70 yaşındaki Kanadalı eşi Brett Clibbery, Kanada’nın Yeni İskoçya bölgesi açıklarındaki Sable adasında ölü bulundular. Çift en son 6 hafta önce görülmüştü. Yelkenli tekneleriyle Atlantik’i aşacaklarını söylemişlerdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Cesetleri sahile vuran bir salda bulundu. Karı-koca teknelerini terketmişler ve karaya ulaşmadan önce ölmüşlerdi. Sarah ve Brett, “Theros” adını verdikleri 13 metre uzunluğundaki ekolojik yelkenlileriyle 11 Haziran’da İskoçya’dan okyanusa açılmışlar, 13 Haziran’da GPS cihazları Sable adasının 65 kilometre açığında sinyal göndermişti. 18 Haziran’da kayıp oldukları açıklandı.

 

Planlarına göre, bulundukları bölgenin 3 bin 228 kilometre uzağındaki Azor adalarına gideceklerdi ve yolculuk 21 gün sürecekti. Çift, yakın dostlarını ve çevrelerindekileri fosil yakıt kullanmadan seyahat etmeye özendirmeyi amaçlıyordu. Sarah yola çıkmadan bir gün önce çektiği videoda, “Herhalde hayatımızın en büyük macerasına atılıyoruz” demişti. Ölümlerinin nedeni henüz belirlenemedi.